ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Călin Popescu Tăriceanu, co-președintele ALDE, a declarat că i s-a propus să preia conducerea PNL și să reunifice mișcarea de dreapta din România. Președintele Senatului a precizat că nu a acceptat această ofertă și că a început negocierile cu PSD în privința programului de guvernare.

Liderul ALDE nu a dorit să spună cine anume i-a făcut această ofertă.

„Pot să vă confirm că într-adevăr au fost numeroase încercări de a fi convinși să ne raliem unei formule de centru-dreapta. Pentru acest lucru ofertele au început ca la licitație, ni s-a oferit din ce în ce mai mult, doar doar ne vor convinge. Pe mine reunificarea mișcării de dreapta nu mă lase rece. Mi s-a propus chiar să preiau conducerea PNL. Cred că PNL are nevoie de clarificare ideologică”, a spus co-președintele ALDE.

Președintele Senatului a precizat că nu a acceptat această ofertă.

„Nu voi face concesii acolo unde nu este nevoie. Aceste propuneri care au venit din partea PNL nu le putem lua în considerare, dar toți cei care doresc să ni se alăture sunt bine veniți și îi așteptăm alături de noi să punem umărul la redresarea României din punct de vedere politic și economic”, a spus Tăriceanu.

Copreședintele ALDE a mai precizat că a avut o discuție cu președintele Klaus Iohannis, dar nu la Palatul Cotroceni.

„Am văzut astăzi știri că m-am întâlnit cu președintele Iohannis. Astăzi, în niciun caz, pentru că din câte știu președintele e la Bruxelles. În această perioadă poate anumite contacte nu ar trebui să surprindă pe nimeni. Am avut o discuție, dar nu la Cotroceni. Am avut o discuție cu președintele și mai mult de atât nu am ce să vă spun pentru că poziția noastră oficială v-am comunicat-o mai devreme”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.