ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Copreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, că a luat act de poziția exprimată de liderul UDMR Kelemen Hunor, care se împotrivește suspendării președintelui Klaus Iohannis, însă afirmă că ea „nu schimbă cu nimic" decizia pe care o va lua PSD-ALDE.

„Ne vom consulta (cu PSD - n.r.), astfel încât decizia să fie una comună. (...) Suspendarea președintelui României este evident un element al unei crize politice. (...) Vom face tot posibilul pentru evitarea unei crize politice, însă vreau să fiu foarte clar: președintele nu poate să desconsidere votul și Constituția. Președintele trebuie să știe că în atare condiții suspendarea este o acțiune posibilă.

Am luat notă de ce a anunțat UDMR. Nu împărtășesc părerea domnului președinte UDMR, Kelemen Hunor, dar  nu schimbă cu nimic  decizia care va fi luată cu privire la suspendare ", a declarat Tăriceanu.

Tăriceanu: Nu împărtășesc poziția UDMR. Președintele poate fi SUSPENDAT, iar părerea lui Kelemen nu schimbă cu nimic decizia PSD-ALDE.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a susținut că nu există argumente de ordin constituțional pentru suspendarea lui Klaus Iohannis, deci formațiunea pe care o conduce nu va susține un astfel de demers al PSD-ALDE