ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Călin Popescu Tăriceanu a declarat că ALDE îl susține în continuare pe Viorel Ilie și nu va accepta o demisie din partea sa, deși este vizat de o anchetă a DNA. 

Liderul partidului a susținut că acuzațiile procurorilor nu sunt un argument pentru ca acesta să fie schimbat din funcția de ministru, deoarece în ultima vreme au ieșit la iveală tot mai multe date despre abuzurile pe care le fac „colaboratorii lui Kovesi”.

Președintele ALDE a susținut că premierul Mihai Tudose a prezentat două seturi de argumente pentru care vrea schimbarea unor miniștri: primul ține de competențele și de activitatea respectivilor politicieni, celălalt de „acțiunea practică a DNA care a deschis dosare”. Pe primul tip de argumente îl poate accepta, dar nu și pe celălalt. 

„Aici, punctul de vedere al ALDE este foarte clar: au apărut atât de multe dovezi care dovedesc (sic!) abuzurile colaboratorilor doamnei Kovesi, încât ne întrebăm care mai e respectul pentru lege și pentru Constituție al acestei instituții. DNA și-a pierdut toată credibilitatea. Toate acuzațiile pe care le lansează trebuie analizate cu multă atenție. Nu putem accepta ca DNA să facă Guvernul României cum îi convine!”, a declarat Tăriceanu.

Președintele ALDE a insistat că obiectul lor este reforma în Justiție.

„Obiectivul nostru e același pe care îl știți: intenția de a aduce la bun sfârșit reforma Justiției, astfel încât să restabilim statul de drept adevărat în România, protecția drepturilor și libertăților cetățenești, astfel încât românii să trăiască într-o țară cu adevărat democratică”, a declarat Tăriceanu.