ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că șeful statului ar putea avea „un plan care să ducă la schimbarea Guvernului".

„Se pare că discuția pe care am avut-o cu președintele, imediat după alegeri, nu era un simplu bluf. Se pare că are un plan care să ducă la schimbarea Guvernului și la instalarea guvernului lui, așa cum a făcut și în 2015, după accidentul de la Colectiv. Și acest lucru e foarte grav pentru că președintele trebuie să respecte ordinea constituțională, trebuie să respecte rezultatul alegerilor, chit că îi convin sau nu îi convin, trebuie să respecte voința cetățenilor", a afirmat Tăriceanu, sâmbătă seară, la România TV.

El a subliniat că principalul rol pe care un președinte îl are este „acela de a respecta legalitatea și Constituția".

„Dacă nu respectă principiile democratice, sigur că orice președinte se descalifică, chiar dacă pe moment poate profită de tulburarea, de neliniștea de enervarea oamenilor, a unei părți din public. (...) Președintele vrea să profite de această situație și cred că, dacă nu va da un mesaj și el în sensul de a arăta că este momentul să punem punct acestei tulburări care afectează România și mai ales marile orașe de câteva zile, face o greșeală mare", a adăugat Tăriceanu.