ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Călin Popescu Tăriceanu, pentru care DNA a solicitat începerea urmării penale, susține că această instituție a intrat în jocuri politice și se comportă asemenea unei rachete intercontinentale la care s-a stricat mecanismul de ghidare.

"DNA este în momentul de față un fel de rachetă intercontinentală la care s-a stricat mecanismul de ghidare și face ce vrea ea. DNA-ul este o agenție a statului. DNA-ul trebuie să devină o sperietoare? Nu, DNA-ul trebuie să-și facă datoria și, fără niciun fel de complezență sau conjunctură, salut munca tuturor procurorilor care adună probe temeinice în dosare în care există aceste lucruri și le trimit spre instanțe. Dar în momentul în care DNA-ul intră în jocurile politice cum se vede și în declarațiile doamnei Kovesi și prin acțiunile pe care le face, atunci înseamnă că e ceva care nu funcționează normal", a declarat liderul ALDE, conform stiripesurse.ro.

Acesta s-a mai referit și la un ”atac la adresa unor instituții fundamentale” și s-a întrebat retoric dacă se mai poate vorbi despre un stat de drept dacă DNA deschide dosare doar pentru a arăta că ”este mai tare” decât Senatul.

"Eu marți m-am dus la DNA în calitate de persoană privată și am plecat președinte al Senatului. Am fost citat ca Popescu Tăriceanu Călin și m-am prezentat ca persoană privată. Când am plecat, comunicatul era referitor la președintele Senatului. Asta apropo de jocurile politice. Pentru că pe mine sigur că mă deranjează personal și nu mi-e indiferent, dar știți ce se întâmplă? Dincolo de ce sunt eu astăzi, este vorba de atacul la adresa unor instituții fundamentale. În momentul în care ataci Senatul, pui sub semnul întrebării instituția Senatului pe care eu o reprezint atunci lucrurile sunt grave și sunt foarte serioase și atunci trebuie să existe și o anumită responsabilitate. Vrei să faci un dosar ca să arăți tu, DNA, că ești mai tare decât Senatul? Păi ăsta este statul de drept?", a mai susținut Tăriceanu.