ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat vineri seara că este dezamăgit de răspunsul președintelui Iohannis referitor la apelul său și că acesta este "produsul sistemului" și "se pare" că este prizonierul șefei DNA, Codruța Kovesi, și a adjunctului SRI Florian Coldea.

Tăriceanu s-a arătat dezamăgit de răspunsul pe care l-a primit de la președinte ca urmare a apelului public făcut ca acesta să verifice afirmațiile fostului președinte Traian Băsescu, potrivit cărora România s-a transformat într-un stat mafiot, în care DNA și SRI sunt scăpate de sub orice control civil.

"Știm foarte bine toți că președintele a fost condamnat, nu este acuzat, într-un dosar în care folosindu-se de documente false a obținut câștiguri incorecte, eu aș fi fost mai reținut să înlătur cu atâta ușurință prezumția de nevinovăție care trebuie să funcționeze în statul de drept", a spus Tăriceanu la Antena 3.

Președintele Seanatului a mai afirmat că Iohannis "nici nu vede și ceea ce vede se face că nu vede" pentru că președintele este "produsul sistemului".

Întrebat dacă în opinia sa șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, și adjunctul SRI Florian Coldea conduc România, Tăriceanu a spus că au "un rol extrem de influent".

De asemenea, întrebat dacă președintele este prizonierul celor două persoane, președintele Senatului a replicat: "Așa cum se conturează din ce în ce mai mult tabloul, așa se pare".

El a declarat că se ajunge ca serviciile de informații să controleze toate instituțiile statului, spunând că în ce privește controlul Parlamentului asupra serviciilor este "mai rău decât frecția la piciorul de lemn".

"Ceea ce este grav este că aceste persoane nu sunt persoane nicidecum alese democratic. Ele nu au, aș spune, din punct de vedere legal dreptul să facă ceea ce fac, să decidă în mod disceționar asupra libertății unor cetățeni, asupra eliminării din viața publică a altora, să intervină în ceea ce înseamnă numiri, demisii, destituiri", a conchis președintele Senatului.