ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Președinte Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că șeful statului, Klaus Iohannis, datorează românilor "răspunsuri la câteva întrebări simple legate de modul de operare al instituțiilor de forță".

"Domnule președinte, în mijlocul acestui scandal imens, datorați românilor răspunsuri la câteva întrebări simple legate de modul de operare al instituțiilor de forță. Aceste întrebări nu sunt doar ale mele, ci și ale sutelor de români care mi s-au adresat mie și Parlamentului în speranța că aici vor găsi dreptate", afirmă Tăriceanu într-o scrisoare adresată președintelui Iohannis, după ce șeful statului a semnat două decrete privind eliberarea din funcție a generalului Florian Coldea și trecerea acestuia în rezervă.

Întrebările adresate de Tăriceanu se referă la presupuse "decizii secrete" ale Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), "prin care s-au conferit puteri sporite instituțiilor de forță în Justiție".

"Există alte decizii secrete ale CSAT prin care s-au conferit puteri sporite instituțiilor de forță în Justiție, care au dus la limitarea sau încălcarea drepturilor și libertăților cetățenilor? Dacă da, aveți datoria să le faceți publice. Care este nivelul implicării serviciilor secrete în Justiție, dincolo de descrierea generală "Justiția este câmp tactic"?
 
În lumina documentului prezentat de UNJR, aveți datoria de a preciza care sunt puterile sporite pe care le-ați acordat serviciilor și unde se oprește influența acestora asupra magistraților. Există ofițeri acoperiți în Justiție și, dacă da, care este numărul lor și la ce nivel ierarhic în interiorul puterii judecătorești?", se mai arată în documentul citat. (continuă)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews