ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Călin Popescu Tăriceanu continuă atacul la adresa DNA și a Laurei Codruța Kovesi. Co-președintele ALDE i-a cerut din nou demisia procurorului șef al DNA, dar nu crede că va recurge la acest gest după decizia CCR și spune că o variantă ar fi ca președintele Klaus Iohannis să o demită.

Într-un interviu la Antena 3, Tăriceanu s-a dezlănțuit la adresa procurorilor. I-a numit corupți și pe cei de la DNA, și pe cei de la DIICOT și a promis acțiuni în Parlament în perioada următoare pentru respectarea ordinii constituționale.

"Nu mă aștept de la președinte să o demită pe șefa DNA, nu mă aștept de la doamna Kovesi să plece, dar Parlamentul nu poate să rămână impasibil. Poate să facă o analiză, să gândim la o modificare a legislației și să schimbăm regulile jocului. Trebuie să existe un mecanism de corecție. Noi ce facem, privim?
 
DNA este o instituție coruptă, DIICOT e o instituție coruptă. Parchetul general, ANI și atunci ce luptă anticorupție ducem noi în România?

Cei care sunt chemați să lupte împotriva corupției au ei înșiși o problemă de credibilitate.
 
Când noi avem atâtea procese pierdute la CEDO, nu e clar că există niște derapaje? E un praf în ochi aruncat de un mecansim de propagandă", a spus președintele Senatului.

Tăriceanu: Soros a cheltuit cu ONG-uri 11,2 miliarde de dolari

Tăriceanu și-a continuat discursul vorbind și despre George Soros, acuzat că finanțează diferite ONG-uri.

"Este si influenta unor așa-zise ONG-uri finanțate de miliardari. Este o rețea finanțată de Soros, dar nu se referă numai la România, am vazut și în Ungaria, SUA. Am impresia ca noi câteodată suntem mult prea naivi.
11,2 mld de dolari a cheltuit Soros in 20 de ani, in diferite tari din lume si Romania avea peste 100 de milioane, unele ONG-uri de la noi", a mai spus Tăriceanu.