ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că atitudinea lui Klaus Iohannis din ultimele zile se datorează unui joc electoral pe care acesta l-ar fi pus în practică în perspectiva alegerilor din 2019.

Tăriceanu mai susține că președintele României nu dorește punerea în aplicare a programului de guvernare susținut de PSD și ALDE, iar în lipsa unui plan coerent din partea șefului statului, acesta își va „canaliza energia pentru un proiect distructiv”.

„Președintele, doi ani de zile, s-a remarcat mai degrabă la Cotroceni ca un fel de ficus decorativ; n-a făcut nimic. Își dă seama că pierde orice șansă de a se realege în 2019. Încearcă să iasă din acest anonimat cu niște acțiuni stridente, se transformă într-un fel de lider al opoziției și vrea cu orice preț să saboteze toate acțiunile pe care ALDE împreună cu PSD le au în programul de guvernare, care, sigur, pentru președinte reprezintă o amenințare. De ce? Pentru că noi arătăm că vrem și putem să facem și avem și un plan, și el n-are nimic. Și atunci, toată energia lui se va canaliza pe un proiect distructiv. Aceasta este, simplu, acțiunea la care asistăm”, a spus Călin Popescu Tăriceanu la Antena 3.