ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a cerut, luni, Ministerului de Externe să intervină și să pună lucrurile la punct după întâlnirea dintre ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, și președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

"Nu e normal ca ambasadorii să se amestece în astfel de chestiuni, să vină să acorde sprijin sau patronaj politic. Aceste lucruri nu se fac nicăieri. În nici una din țările din jurul României nu se întâmplă astfel de lucruri și cred că aici este nevoie ca Ministerul de Externe să intervină oficial și să pună lucrurile la punct. O altă responsabilitate o are și președintele României, pentru că ambasadorii acreditați în România își prezintă scrisorile de acreditare la președintele țării. Președintele are o responsabilitate majoră în ceea ce este politica externă.

Pentru mine, suveranitatea națională și demnitatea națională nu sunt vorbe goale. Dacă alții nu înțeleg să le respecte și din partea noastră unii consideră că sunt noțiuni lipsite de conținut e foarte grav. Țările din jurul nostru nu tolerează astfel de atitudini și cred că lucrurile trebuie puse într-o anumită ordine firească. Există inclusiv convenția de la Viena, care reglementează ceea ce poate să facă un ambasador sau nu. Nu cred că în această convenție astfel de atitudini sunt permise”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, citat de Mediafax.

Președintele Senatului a mai precizat că șeful Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, ar trebui să își dea demisia.