ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Călin Popescu Tăriceanu a declarat luni, într-o conferință de presă la Târgu-Jiu, că există suspiciuni că în spatele firmei Hexi Pharma s-ar afla inclusiv un serviciu secret.
 
Președintele Senatului și co-președintele ALDE a anunțat că va solicita Comisiei de Supraveghere a Activității Serviciilor să verifice dacă sunt anumite legături care duc sau nu la serviciile de informații din România.

"Evident că sunt niște nereguli care s-au produs, este evident că practicile de liberă concurență, de liberă competiție nu au fost respectate, sunt suspiciuni că în spatele acestei firme s-ar afla inclusiv un serviciu secret care folosește firma ca sursă de venituri, deci e un paravan comercial de fapt pentru alte activități, lucru care iarăși nu este normal. Știți că în România e o veche discuție dacă serviciile de informații e bine sau e neindicat să facă activități comerciale.
 
Nu există transparență, nu putem să știm dacă e ceva de genul acesta, deci ar trebui mai multe măsuri luate și în primul rând e obligația Guvernului să ia aceste măsuri. O să discut și cu colegii noștri din PSD, una din ideile pe care le am este de a cere Comisiei de Supraveghere a Activității Serviciilor să verifice dacă aceste informații au un fundament sau nu în ceea ce privește firma Hexi Pharma, dacă sunt anumite legături care duc sau nu la serviciile de informații din România", a precizat Tăriceanu, potrivit stiripesurse.ro.
 
Totodată, el a menționat că i-a solicitat primului ministru Dacian Cioloș să creeze o celulă de criză pentru a analiza situația creată de problema dezinfectanților din spitale.