ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat că se așteaptă ca președintele Klaus Iohannis „să continue să fie avocatul statului paralel, întrucât în acest fel speră că va obține un al doilea mandat”.

„Mă aștept ca președintele Iohannis să continue să fie avocatul statului paralel, întrucât speră că în acest fel va obține al doilea mandat, probabil așa cum l-a obținut și pe primul. Chiar și așa fiind lucrurile, nu cred că va mai avea argumente să respingă Legile Justiției, mai ales în fața noilor abuzuri care sunt aduse în atenția opiniei publice în fiecare zi, de care luăm cunoștință cu toții. În plus, mai am speranța că oameni onești din magistratură, care cred că formează majoritatea corpului magistraților, vor folosi Legile Justiției pentru reforma Justiției. Și reacțiile pe care le-am primit din interiorul corpului magistraților sunt foarte favorabile, pentru că ei consideră că, în acest fel, judecătorii își vor putea recâștiga independența și nu vor mai trebui să fie supuși presiunilor de tot felul în care au funcționat până acum”, a declarat Tăriceanu, într-o conferință de presă la care a participat și fostul ofițer SRI Daniel Dragomir.

Potrivit acestuia, Legile Justiției reprezintă „un prim pas important care urmărește să rupă această legătură bolnavă între statul paralel și Justiție”.