ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că formațiunea pe care o conduce, ALDE, nu se va implica în campania pentru Referendum și că vota votanților săi să aleagă conform propriei conștiințe.

Acesta a mai zis că 77% dintre votanții ALDE susțin definirea căsătoriei drept uniunea dintre un bărbat și o femeie.

„ALDE nu seva implica în campania pentru referendum, vom recomanda votanților noștri să voteze conform propriei conștiințe, ținând cont că societetea românească este mai degrabă conservatoare și ultimul sondaj făcut indică că 85% din cei intervievați vor vota în favoarea modificării pentru definirea familiei tradiționale ca uniunea dintre un bărbat și o femeie, iar 77% din votanții ALDE, la fel, susțin acest punct de vedere”, a declarat Tăriceanu.

Acesta, după ce a adăugat că a fost la Bruxelles unde problema „minorităților sexuale” a fost cea mai des menționată, a mai spus că formațiunea sa va iniția un proiect de lege al parteneriatului civil.,

„Eu cred că trebuie să respectăm libertatea fiecăruia să-și organizeze viața intimă și personală așa cum dorește și în acest sens, probabil că după referendum, va trebui să promovâm o lege a parteneriatului civil”, a spus Tăriceanu.

El a precizat că proiectul este în linii mari făcut.