ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul Partidului Libertății, Unității și Solidarității (PLUS), Dacian Cioloș, a recunoscut că tatăl său a lucrat la Ministerul de Interne, iar sora sa este angajata Departamentului de Informații și Protecție Internă, celebra unitate "Doi și-un sfert" ( de la indicativul UM 0215 pe care-l avea înainte de 1989) din MAI, în județul Sălaj.

Informațiile au fost confirmate de Dacian Cioloș într-un interviu acordat publicației pressone.ro. Iată dialogul în cauză:

„O să vă mai rog să clarificați niște zvonuri, dacă tot suntem la acest capitol. Ele apar recurent în anumite publicații și sunt legate de familia dumneavoastră. Tatăl dumneavoastră a fost angajat al Ministerului de Interne, iar sora dumneavoastră lucrează pentru Departamentul de Informații și Protecție Internă, fosta unitate "Doi și-un sfert" din MAI, în județul Sălaj?


− Da. Dar astea sunt lucruri verificabile. Și nu văd de unde ideea de zvonuri. La fel, dacă cineva vrea mă analizeze pe mine, îl rog să îmi analizeze activitatea, și nu altceva”.
 
Legăturile familiei lui Cioloș cu fosta unitate „doi și-un sfert” sunt foarte interesante, mai ales dacă ținem cont că liderul Plus a copilărit în localitatea de baștină a Generalului Virgil Ardelean, foștul șef al DGIPI, serviciul secret al Ministerului de Interne. „Vulpea” a confirmat că este rudă mai îndepărtată cu Cioloș.
 
„În arborele genealogic ne întâlnim pe o rămurică pe care s-au cocoțat bunicii noștri. De mic copil a mers singur pe drumul lui, nu a avut nevoie de proptelele nimănui. Dacian Cioloș este produsul fericit și exclusiv al propriului efort și renunțări, al modului în care a reușit să-și combine armonios valențele ereditare cu instrucția și munca zilnică, cu crezul în valorile democrației și curajul de a finaliza ce începe”, spunea Ardelean pentru Evz.
 
Recent, istoricul Marius Oprea a spus că „eminența cenușie a Partidului lui Dacian Cioloș este anchetatorul meu de la Securitate”.