O populație care iese la miting pentru susținerea instituțiilor represive și care acceptă cu bucurie abuzurile se califică nu numai pentru dispreț, ci și pentru bătaia de joc a celor pe care îi lasă să-și facă de cap. E drept, e corect, e meritat.

Absolut tot ce s-a întâmplat după aruncarea în închisoare a lui Dragnea pare a indica ideea unui blat cu PSD pentru ca Iohannis să câștige fără probleme al doilea mandat. Adică o bătaie de joc la adresa noastră.
Până la dispariția dictatorului, existau în vitrină trei manechine: Klaus, Barna și Tăriceanu. Cioloș nu a fost niciodată în competiție cu adevărat, el jucând doar rolul de iepuraș coșcovit scos din joben pentru a-i mai încurca pe ceilalți, până se hotărăsc americanii și israelienii dacă lasă România nemților sau nu.

Cum, în contextul actual, un candidat propriu al PSD nu pare a avea șanse de a ajunge măcar in turul doi, păpușarii știu că singurul pericol ar fi Tăriceanu, iar cea mai proastă combinație ar fi ca el să candideze singur, sprijinit de PSD și ProRo. Așa că, ghidat prin ciolaci și alți securici, în PSD se pregăteste blatul îndepărtării lui Tăriceanu. De-asta s-au mânărit procentele și ALDE nu a intrat în PE, ca să se legitimeze înlăturarea lui: ”Prietene, ai 4%, ești nimeni, până și Ponta are mai mult decât tine... și tu vrei să te sprijinim?!” Ce poate să facă Tăriceanu în situația asta, fără bani, fără expunere media, fără un partid mare în spate? Păi, face singura mutare care i-a mai ramas. Zugzwang. Se duce la motănelul trădător și negociază cu el și cu... Daniel Constantin (!); pentru că celor din spatele lui Ponta nu le convin nici Barna și nici Iohannis... Ăsta este prețul șovăinței! 

În concluzie, populația de bibani de crescătorie care mușcă orice defecă propaganda va avea parte de cea mai haoiasă campanie electorală postdecembristă - cu Dăncilă candidată, se vor întrece postacii prostovănimii să arate care e mai idiot, ea sau Klaus; ce dezbatere, ce idei?! totul va fi o mare miștocăreală: ”ba, al tău e mai prost... nu, bă, ești tâmpit, a ta e mama proștilor, nu vezi că a confundat localitățile?!” Cam așa va arăta cea mai grotescă și umilitoare campanie electorală din istoria României. După cum spuneam, merităm din plin ceea ce ni se întâmplă! La o confruntare televizată între Viorica și Viermer, cei mai buni moderatori ar fi fost Dem Rădulescu și Puiu Călinescu, dar, din fericire pentru ei, nu mai pot vedea comedia la care privim cu popcorn între labele din față și cu creierele în detergent.

Oricum, situația din 2000, cu alegerea răului cel mai mic, se va repeta: în cazul în care Dăncilă se va califica în turul II, deontologii neamului vor pedala pe sloganul ”Alegeți-l pe Klaus, că nu e atât de prost!” (ba e cumplit de prost!, n.n.); dacă se va califica prăjina securistă, sloganul derbedeilor care trăiesc din mâncat rahat, că altceva nu știu să facă, va fi ”Alegeți-l pe Klaus, că Barna e neofascist, neomarxist, pro-LGBT, anti-creștin etc.”

Între timp, Dăncilă curăță temeinic terenul, îi dă afară pe toți cei care au rămas loiali nu lui Dragnea, ci ideilor lui. 
.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews