ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O populație care iese la miting pentru susținerea instituțiilor represive și care acceptă cu bucurie abuzurile se califică nu numai pentru dispreț, ci și pentru bătaia de joc a celor pe care îi lasă să-și facă de cap. E drept, e corect, e meritat.

Absolut tot ce s-a întâmplat după aruncarea în închisoare a lui Dragnea pare a indica ideea unui blat cu PSD pentru ca Iohannis să câștige fără probleme al doilea mandat. Adică o bătaie de joc la adresa noastră.
Până la dispariția dictatorului, existau în vitrină trei manechine: Klaus, Barna și Tăriceanu. Cioloș nu a fost niciodată în competiție cu adevărat, el jucând doar rolul de iepuraș coșcovit scos din joben pentru a-i mai încurca pe ceilalți, până se hotărăsc americanii și israelienii dacă lasă România nemților sau nu.

Cum, în contextul actual, un candidat propriu al PSD nu pare a avea șanse de a ajunge măcar in turul doi, păpușarii știu că singurul pericol ar fi Tăriceanu, iar cea mai proastă combinație ar fi ca el să candideze singur, sprijinit de PSD și ProRo. Așa că, ghidat prin ciolaci și alți securici, în PSD se pregăteste blatul îndepărtării lui Tăriceanu. De-asta s-au mânărit procentele și ALDE nu a intrat în PE, ca să se legitimeze înlăturarea lui: ”Prietene, ai 4%, ești nimeni, până și Ponta are mai mult decât tine... și tu vrei să te sprijinim?!” Ce poate să facă Tăriceanu în situația asta, fără bani, fără expunere media, fără un partid mare în spate? Păi, face singura mutare care i-a mai ramas. Zugzwang. Se duce la motănelul trădător și negociază cu el și cu... Daniel Constantin (!); pentru că celor din spatele lui Ponta nu le convin nici Barna și nici Iohannis... Ăsta este prețul șovăinței! 

În concluzie, populația de bibani de crescătorie care mușcă orice defecă propaganda va avea parte de cea mai haoiasă campanie electorală postdecembristă - cu Dăncilă candidată, se vor întrece postacii prostovănimii să arate care e mai idiot, ea sau Klaus; ce dezbatere, ce idei?! totul va fi o mare miștocăreală: ”ba, al tău e mai prost... nu, bă, ești tâmpit, a ta e mama proștilor, nu vezi că a confundat localitățile?!” Cam așa va arăta cea mai grotescă și umilitoare campanie electorală din istoria României. După cum spuneam, merităm din plin ceea ce ni se întâmplă! La o confruntare televizată între Viorica și Viermer, cei mai buni moderatori ar fi fost Dem Rădulescu și Puiu Călinescu, dar, din fericire pentru ei, nu mai pot vedea comedia la care privim cu popcorn între labele din față și cu creierele în detergent.

Oricum, situația din 2000, cu alegerea răului cel mai mic, se va repeta: în cazul în care Dăncilă se va califica în turul II, deontologii neamului vor pedala pe sloganul ”Alegeți-l pe Klaus, că nu e atât de prost!” (ba e cumplit de prost!, n.n.); dacă se va califica prăjina securistă, sloganul derbedeilor care trăiesc din mâncat rahat, că altceva nu știu să facă, va fi ”Alegeți-l pe Klaus, că Barna e neofascist, neomarxist, pro-LGBT, anti-creștin etc.”

Între timp, Dăncilă curăță temeinic terenul, îi dă afară pe toți cei care au rămas loiali nu lui Dragnea, ci ideilor lui. 
.