ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un sondaj realizat telefonic de Avangarde, apărut din senin în această săptămână, arată că încrederea românilor în guvernul PSD-ALDE ar fi scăzut în ultima lună și se află undeva la 25-26%. 

Avangarde este institutul de sondare a opiniei publice deținut de Marius Pieleanu, cunoscut pentru apropierea de PSD. Acesta a declarat că doar 27% dintre români au o părere favorabilă despre Mihai Tudose, mai puțin decât luna precedentă. „Premierul este într-o semnificativă scădere", a mai spus sociologul Marius Pieleanu. 

Cosmin Gușă, patronul Realitatea TV, vede în sondajul prezentat un atac al șefului PSD, Liviu Dragnea, la adresa Guvernului Tudose.

„Informația-cheie este legată de cine a realizat acest sondaj, ale cărui cifre nu sunt confirmate de alte institute de sondare. Este vorba de institutul de casă al PSD-ului, care are contract cu partidul social-democrate. Practic, Liviu Dragnea atacă Guvernul într-un sondaj care pare fals, pentru că Guvernul nu a făcut greșeli majore ca să-i permită să se scufunde în halul în care îl prezintă Pieleanu. Știrea este că Liviu Dragnea se ia la trântă și cu Mihai Tudose”, a declarat Cozmin Gușă la Realitatea TV.

Prin acest sondaj, Liviu Dragnea face de fapt un atac direct la propriul Guvern, „nu se știe din ce motive. Să ataci cu un sondaj fals propriul Guvern când sindicatele sunt în stradă este o dovadă de iresponsabilitate", mai spune Gușă.

„Nu cred că s-a consultat cu colegii, iar daca s-a consultat e și mai grav, înseamna că PSD-ul își atacă propriul Guvern abia instalat și pe care trebuie să-l susțină", a explicat Cozmin Gușă.

Gușă consideră că nu se poate repeta episodul Grindeanu deoarece Tudose este un premier autoritar și ferm, iar partidul nu mai înghite reeditarea unei crize guvernamentale.

„Dragnea și-a pierdut echilibrul politic, are probleme de comportament, nu imi permit să-l cataloghez clinic, asta trebuie să o facă specialiștii. A ales un moment foarte prost pentru a ataca Guvernul. Partidul nu mai înghite un nou episod Grindeanu. Avem probleme în economie, e o anumita alarmă în această zonă, bugetul pe anul viitor trebuie construit și împărțit, pe cei din partid îi intereseaza aceste lucruri. A ales un moment prost", a conchis Cozmin Gușă.