ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Călin Popescu Tăriceanu a declarat că nu mai face niciun fel de înțelegere cu copreședintele ALDE Daniel Constantin, despre care a spus că, prin acțiunile sale, își „forțează” excluderea din partid.

 „Eu nu mai fac niciun fel de înțelegere cu domnul Constantin pentru că o dată mi-a fost de ajuns și m-am fript, la alegerile parlamentare, cu listele. Dacă dorește, facem în partid congres, cu alegeri de sus până jos. Cine primește un număr de voturi ca să ocupe o funcție, bine, cine nu, cu părere de rău, asta este. Nu putem să stăm să negociem tot timpul numai ca să se regăsească unii sau alții, după merite bănuite, dar neștiute de nimeni, în funcțiile de conducere ale unui partid", a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.

Întrebat dacă Daniel Constantin își „forțează" excluderea din partid, Tăriceanu a spus: „Părerea mea este că în momentul de față cred că asta încearcă. Cred că statutar, Delegația Permanentă nu o poate face, dar o poate face congresul".

„Această acțiune în instanță pe care vrea să o demareze nu face decât să demonstreze o dată în plus dacă mai era nevoeică vrea să facă în așa fel încât să blocheze deciziile în partid. Acesta e până la urmă scopul. (..) Delegația de ieri a fost perfect validă, așa cum am menționat și ieri. Am făcut convocarea Delegației Permanente împreună, deci aceasta e cea mai bună dovadă că Delegația era validă din moment ce și domnul Constantin a fost de acord ca să fie convocată. În plus de aceasta, tot Delegația Permanentă, ca for statutar a fost cea care a aprobat, de exemplu, și listele pentru nominalizarea colegilor noștri membrii în Guvern deci dânsul beneficiază de atributele statutare date de Delegația Permanentă pentru a fi membru în Guvern. Cum să o contești? Nu vedeți că este un nonsens", a mai spus Tăriceanu.

 Întrebat dacă, în acest moment, funcția lui Daniel Constantin în Executiv poate fi periclitată, Tăriceanu a răspuns: „da".

Președintele Senatului a ținut să sublinieze și faptul că nu se pune problema „slăbirii" coaliției guvernamentale, însă a admis că imaginea guvernului este afectată de această dispută.