ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În urmă cu trei zile, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a precizat că 1.942 de refugiați aflați în Grecia și Italia, ar putea fi relocați în România. 

Cu toate acestea, luni, în cadrul unei conferințe la ambasada Spaniei, ministrul a declarat că România nu va accepta cotele obligatorii de refugiați.

„România nu a acceptat ideea unor cote obligatorii pentru refugiați. În cadrul principiului solidarității, în măsura posibilităților pe care le avem, organele competente, Ministerul Afacerilor Interne, vă pot spune cam care sunt disponibilitățile la ora actuală și sunt convins că vor face tot ce le stă în putință pentru ca lucrurile să fie în regulă. Din fericire pentru noi, România este mai degrabă o țară de tranzit, numărul de refugiați este relativ mic, presiunea emigranților este pentru zona Europei centrale și de nord.”, a spus Teodor Meleșcanu, conform Stiripesurse.

Comisia Europeană a decis, în septembrie anul trecut, că România trebuie să primescă peste 6.300 de refugiați.

Vineri, tot Meleșcanu a spus că „Recent, am făcut o ofertă pentru 1.942 de refugiați din Grecia și din Italia, pe care îi putem reloca în România. Avem deja pe teritoriul nostru cam 700 de asemenea refugiați, dar pe lângă aceste lucruri vreau să vă spun foarte direct că România participă masiv la operațiunile din Marea Mediterană pentru oprirea afluxului de refugiați și salvarea celor care se încumetă la asemenea acțiuni”