ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce Teodor Meleșcanu i-a dat o replică fermă lui Hans Klemm, după ieșirile acestuia din presă, ministrul de externe i-a transmis din nou ambasadorului SUA Hans Klemm că nu este normal ca, atunci când există teme de interes pentru relațiile bilaterale, acestea să fie comunicate prin intermediul presei.

Ministrul de Externe a precizat că este destul de capabil să înțeleagă orice mesaj pe care ambasada SUA vrea să îl transmită și speră ca pe viitor să nu se mai întâmple astfel de derapaje.

„A fost o discuție care din punctul meu de vedere a pornit de la un punct foarte clar și anume că România este un stat suveran, un stat aliat al Statelor Unite ale Americii și un stat partener al SUA. Din punctul nostru de vedere, al guvernului actual, continuarea parteneriatului strategic cu SUA este una dintre prioritățile pe care ni le-am asumat și vom face tot ceea ce stă în puterile noastre pentru ca acest parteneriatsă se dezvolte, să se extindă, fiind vorba despre cel mai important partener pe care îl avem pe plan internațional. În același timp, sigur că am făcut și o referire la faptul că nu este normal ca atunci când există anumite teme de interes pentru relațiile noastre bilaterale, acestea să ne fie aduse la cunoștință prin intermediul presei. L-am asigurat pe domnul ambasador că sunt capabil să înțeleg și când mi se vorbește foarte direct și sperăm ca pe viitor aceste lucruri să nu se mai întâmple”, a comentat ministrul Meleșcanu despre întâlnirea pe care a avut-o cu ambasadorul SUA în România.

Ministrul de Externe a mai spus că în cadrul întâlnirii, ambasadorul SUA nu i-a transmis „nimic" referitor la cele două ordonanțe de urgență privind amnistia și grațierea.

„A fost o discuție de principiu care, cred eu, a lămurit foarte clar modul în care guvernul nostru vede colaborarea cu Statele Unite și cu toate ambasadele care sunt prezente la București", a conchis ministrul de Externe Teodor Meleșcanu.

Apoi, ambasada SUA la București a transmis un mesaj privind întâlnirea dintre ministrul Teodor Meleșcanu și ambasadorul Hans Klemm, pricizând că diplomatul l-a felicitat pe ministrul de Externe pentru numire și că ambasada „prețuiește dialogul continuu cu Guvernul, precum și cu publicul din România”.

„Ambasada Statelor Unite prețuiește dialogul continuu cu Guvernul și cu alte instituții ale statului român, precum și cu publicul din România, pe teme de interes comun”, se arată în comunicatul ambasadei SUA.