Teodor Meleșcanu, fost director al SIE și fost Ministru de Externe,  a anunțat că s-a înscris în partidul Forța Națională, grupare în care mai sunt membri și foștii membri ai ALDE, Remus Borza și Grațiela Gavrilescu.

„Astăzi m-am înscris în platforma Forța Națională, cu convingerea că experiența și spiritul de echilibru pe care le am vor contribui la modernizarea României și la reforma marilor sisteme publice, la întărirea coeziunii sociale și a stabilității politice în interesul tuturor românilor.

Ca diplomat, susțin parcursul European și Atlantic al României, parteneriatele strategice și relansarea relațiilor cu toate statele, nu numai din Europa ci și din Asia, Africa și America Latină.
Apreciez în mod deosebit contribuția diasporei românești din Europa și din lume, ca factor civilizator și de progres economic, social și cultural.
Sunt convins că noul proiect politic la care am aderat va deveni în curând o alternativă la partidele tradiționale și un proiect identitar al tuturor românilor care vor să trăiască într-o Românie civilizată, europeană și prosperă”, a declarat „Mele”.
 
Printre altele, prin vocea lui Borza, Forța Națională își propune să fie un partid suveranist, care va sprijini și proteja capitalul autohton și firmele românești.

Printre altele, FN își propune inițierea unui referendum în urma căruia națiunea să aleagă între o republică prezidențială și una parlamentară, votul obligatoriu.

De asememenea, FN dorește să dezvolte parteneriate comerciale „cu țările din Golful Persic, Asia, Africa și țările din spațiul ex-sovietic”.
 
Atât G4 media cât și Știri pe surse au afirmat că acest partid ar fi „brațul” românesc al lui Marine Le Pen, liderul principalului partid de dreapta din Franța.

Borza a fost consilierul premierului Dăncilă timp de nouă zile, fiind demis după ce a declarat că România este o sursă de materii prime pentru alte țări.