ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Victor Ponta ar beneficia de protecția Turciei, care, cu acceptul SUA, ar fi devenit noua putere dominantă a Estului Europei, este teoria lansată de un român ce a postat un articol pe siteul Gândește.org.

Laurențiu Nicodim susține că Turcia a devenit foarte importantă pentru SUA, " atât prin prisma influenței în Orientul Mijlociu cât și din cauza apropierii Germaniei de Rusia. Statele Unite au nevoie de un aliat puternic în Orientul Mijlociu, odată cu intervenția rusă, iar Turcia este singurul stat sufiecient de puternic militar să intervină în noul război rece început în Siria". Autorul susține că SUA folosește Turcia împotriva Rusiei și a Germaniei.

În acest context, susține sursa citată, s-ar fi schimbat felul în care premierul Victor Ponta este văzut la Washington, iar acest lucru va duce la schimbări în cadrul unor instituții precum DNA sau SRI.

"Miza cea mai importantă, în acest moment, este reprezentată de instituțiile de forță, DNA și SRI care vor suferi, cât de curând, modificări majore. Ajutorul Turciei în Siria nu este gratis, iar influența lui Erdogan va crește în România cu ajutor atât din partea ambasadei americane cât și din partea guvernului Ponta. Cel mai probabil Koveși și Coldea vor fi schimbați, fără prea mult scandal, totul va părea un final de ciclul, o schimbare firească. Pentru șefa DNA se speculeză că va ajunge la Curtea Penală Internațională sau la Parchetul European, un nou organism pe cale de constituire. În ceea ce-l privește pe Florian Coldea se pare că va fi propus Ambasador în Africa de Sud. Aceste schimbări vor genera o mutație a politici românești iar republica procurorilor va fi amânată pentru o perioadă", notează Laurențiu Nicodim.
 
CITEȘTE articolul integral AICI.