ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Theodor Paleologu susține organizarea referendumului pentru modificarea Constituției.  „Este un drept legal să ceri un referendum pe această temă, nu văd de ce ar trebui să ne opunem și să îi stigmatizăm pe cei care au semnat pentru acest referendum”, a declarat Paleologu ieri, invitat fiind de Gândul la o dezbatere, alături de Remus Cernea.

Atunci când Cernea a declarat că atitudinea Coaliției pentru Familie ar fi „una disprețuitoare” față de mamele și tații care își cresc singuri copiii, Paleologu a replicat: „Nu e vorba de familie, ci e vorba de căsătorie. Eu însumi sunt divorțat, m-am ocupat singur de fiul meu, nu mă simt discriminat sau aruncat deoparte de cei care doresc o definire a căsătoriei. Căsătoria nu e un drept al omului, ci e o instituție juridică bazată pe un contract. (...) Aici vorbim despre căsătorie, despre definirea acestei instituții și mi se pare legitim să îți pui problema cum definim părțile contractante”, a afirmat Paleologu. 

Cei doi s-au contrazis și în privința afirmațiilor făcute de academicianul Leon Dănăilă cu privire la femei. În cadrul unui interviu, Leon Dănăilă a lăsat să se înțeleagă faptul că femeile nu ar putea practica chirurgia la cel mai înalt nivel.

Cernea l-a acuzat pe Leon Dănăilă că „face afirmații misogine la adresa femeilor”, iar  Theodor Paleologu i-a spus că îi face un serviciu candidatului PNL, depunând acea plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru afirmațiile sale.

Prea multă corectitudine politică tocmai exasperează lumea. E ceva de care mă delimitez în modul cel mai clar, e un fel de totalitarism moale. Domnul Dănăilă e pus ca un vas cu flori în vitrina PNL. Nu are nicio legătură cu partidul. Tocmai denunțul la Consiliul pentru Combaterea Discriminării îl transformă într-o miză politică, ceea ce e total greșit", a spus Paleologu. 

Replica lui Cernea a venit imediat, acesta spunându-i contracandidatului său din studio că Leon Dănăilă „e o miză politică”. „Ați pus o etichetă pe un om: «e un misogin». Repetați-o, că îi faceți un serviciu lui Dănăilă și exasperați oamenii”, i-a răspuns Paleologu.