ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miercuri, 16 octombrie, a avut loc conferința de presă prin care Alternativa Dreaptă (AD) și Theodor Paleologu au anunțat că vor colabora în campania pentru alegerile prezidențiale.
 
În cadrul sesiunii de întrebări și răspunsuri, Theodor Paleologu a remarcat, printre altele, că România are nevoie urgentă de un proiect de țară care să abordeze cel puțin câteva probleme dureroase pentru România precum precaritatea infrastructurii, criza demografică sau cea din sistemul educațional.

Una dintre întrebări s-a referit la raportarea României față de alianța celor patru state central-europene V4: Cehia, Polonia, Ungaria și Slovacia, în contextul declarației președintelui Iohannis care spunea că „o apropiere între grupul de la Vișegrad și România este nerealistă”.

Theodor Paleologu nu a exclus o apropiere de grupul de la Vișegrad: „Pentru România este foarte important să aibă aliați în Uniunea Europeană, influența noastră este mult sub ceea ce am putea avea ca influență. O țară cum e Danemarca este, de fapt, mai influentă decât România, nu numai pentru că are o economie funcțională ci pentru că „joacă în echipă” cu alții: cu Suedia, cu FInlanda, Germania. Ori noi suntem cam izolați și ca filozofie generală ar fi bine să ne lipim de un grup de state care are o viziune coerentă.
 
Orban în Ungaria nu îmi place pre mult. Dar nu îmi place prea mult din alte motive decât cele invocate cele mai des, sunt motive care țin de libertatea de expresie, de corupție. Nu i-aș pune pe toți în aceeași găleată, sunt diferențe între Polonia, Ungaria, România...

Pot înțelege anumite reticențe față de Viktor Orban, față de guvernul polonez actual, eventual, dar în general pentru România este bine să se lipească de un grup coerent de state și după părerea mea este bine să jucăm în ligă cu Polonia, cu Ungaria, indiferent de nemulțumiri de moment... Eu nu adopt retorica aceasta împotriva iliberalilor, este o modă intelectuală.”