ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai multe organizații ale țiganilor din Transilvania i-au cerut premierului desemnat Mihai Tudose, înființarea unui Minister al Minorităților Naționale în noul Guvern pe care îl va forma, care să fie condus, prin rotație, de reprezentanții minorităților care fac parte din Parlament.

Președintele Fundației „Roma Umanitate” Cluj-Napoca, Aurel Pascu, a declarat că, printr-un astfel de minister, se va acelera integrarea romilor în societate.

„Rețeaua de organizații rome socio-politice din Transilvania cer noului prim ministru desemnat, Mihai Tudose, înființarea unui Minister al Minorităților Naționale în cadrul noului Guvern care se va forma. Dorim ca acest nou minister să fie condus prin rotație de către reprezentanții minorităților care fac parte din Parlament. Motivația pentru care cerem acest nou minister se datorează faptului că romii din România trebuie ajutați în domenile cu care se confruntă, cum ar fi sănătate, lipsa locurilor de muncă, educație. Prin înființarea acestui minister credem că se va acelera integrarea romilor în societate”, a declarat Pascu pentru Mediafax.

Potrivit acestuia, fostul Guvern Grindeanu nu s-a preocupat în timpul mandatului său de rezolvarea problemelor romilor, astfel încât această situație trebuie remediată.