ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 
Frans Timmermans, prim-vicepresedintele Comisiei Europene și lider al Partidului Muncii din Olanda, s-a lăudat la congresul Partidului Socialiștilor Europeni de sâmbătă de la Madrid că l-a atenționat pe social-democratul român Liviu Dragnea asupra respectării valorilor fundamentale ale PES.
 

„Multe dintre guvernele noastre din Europa, în ultimii ani, în Suedia, în România, în Spania, în Portugalia au crescut pensiile, salariile, au crescut salariul minim. Acestea sunt lucrurile pe care le facem când suntem la guvernare. Am făcut aceste lucruri în Suedia, în România, în Spania, în Portugalia, în Germania și în alte locuri. Dar, dacă suntem partidul care vorbește cel mai mult despre propriile valori, dacă suntem partidul care îi critică pe alții când încalcă statul de drept, când atacă libertatea presei, când pun judecătorii sub control politic, când opresc lupta împotriva corupției, trebuie să vorbim deschis dacă vedem asemenea probleme în familia noastră, aceasta este datoria noastră, nu putem evita această discuție”, a afirmat Frans Timmermans, citat de News.ro

Timmermans a susținut că i-a transmis un mesaj ferm în acest sens lui Liviu Dragnea, cu o zi înainte, la congresul socialiștilor europeni de la Madrid, iar șeful social-democraților din România i-ar fi răspuns că va respecta valorile familiei partidelor socialiste din Uniunea Europeană, condiție sine qua non pentru menținerea PSD în rândurile stângii europene. 

„Aceasta este o linie roșie pentru mișcarea noastră, o linie roșie pentru Europa. Am văzut că România a devenit o societate vibrantă, deschisă, unde lupta împotriva corupției a avut succes în ultimii ani, o societate în care există presă liberă, o societate în care sistemul judiciar poate funcționa independent. Aceste lucruri nu trebuie să se schimbe”, a argumentat Timmermans, insinuând că partidul lui Liviu Dragnea ar aduce atingere luptei împotriva corupției și independenței sistemului judiciar față de puterea politică, făcând totodată o comparație dezaprobatoare cu situația din Ungaria, pe care Timmermans nu ar dori-o repetată și în țara noastră.

Președintele Partidului Social-Democrat din România, Liviu Dragnea, s-a numărat vineri printre participanții la Congresul Partidului Socialiștilor Europeni, desfășurat în capitala Spaniei, Madrid.