Tineretul PSD vrea să lanseze în dezbatere publică o serie de proiecte printre care legalizarea prostituției, intorducerea cotei progresive de impozitare, lansarea unor campanii naționale privind protejarea spațiilor publice și legalizarea drogurilor ușoare, informează Ziarul Financiar.

„Hugs, not drugs” (n.eng: Îmbrățișări, nu droguri), se numește proiectul regăsit pe platforma oficială a Tineretului Social Democrat (TSD), la rubrica „Ideile noastre”.

Lansarea unei dezbateri publice naționale privind legalizarea drogurilor ușoare și programe de suport pentru consumatorii de droguri periculoase, se arată în detaliile proiectului.

Printre cele 22 de idei „pentru un TSD care să dea tonul dezbaterii Progresiste și de tineret din România”, așa cum le prezintă platforma, se numără lansarea unei dezbateri publice „România, toleranță zero la discriminare”, pentru a lupta împotriva prejudecăților care există față de minorități, promovarea unui program guvernamental de tipul Primul Job, dar și lansarea unei dezbateri naționale privind recunoașterea drepturilor comunității LGBT.

Mai mult, TSD-ul propune lansarea unei dezbateri naționale despre legalizarea prostituției și a măsurilor privind combaterea traficului de persoane, într-un proiect intitulat „Oamenii nu sunt mărfuri”.
 
În 2018, ActiveNews dezvăluia faptul că aceste idei sunt pe agenda Tineretului Social-Democrat, dar în urma reacțiilor vehemente ca urmare a expunerii acestor planuri, cei de la TSD au închis - se pare acum că temporar - pagina de internet care le găzduia, după cum relata ActiveNews la vremea respectivă.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews