ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tineretul PSD vrea să lanseze în dezbatere publică o serie de proiecte printre care legalizarea prostituției, intorducerea cotei progresive de impozitare, lansarea unor campanii naționale privind protejarea spațiilor publice și legalizarea drogurilor ușoare, informează Ziarul Financiar.

„Hugs, not drugs” (n.eng: Îmbrățișări, nu droguri), se numește proiectul regăsit pe platforma oficială a Tineretului Social Democrat (TSD), la rubrica „Ideile noastre”.

Lansarea unei dezbateri publice naționale privind legalizarea drogurilor ușoare și programe de suport pentru consumatorii de droguri periculoase, se arată în detaliile proiectului.

Printre cele 22 de idei „pentru un TSD care să dea tonul dezbaterii Progresiste și de tineret din România”, așa cum le prezintă platforma, se numără lansarea unei dezbateri publice „România, toleranță zero la discriminare”, pentru a lupta împotriva prejudecăților care există față de minorități, promovarea unui program guvernamental de tipul Primul Job, dar și lansarea unei dezbateri naționale privind recunoașterea drepturilor comunității LGBT.

Mai mult, TSD-ul propune lansarea unei dezbateri naționale despre legalizarea prostituției și a măsurilor privind combaterea traficului de persoane, într-un proiect intitulat „Oamenii nu sunt mărfuri”.
 
În 2018, ActiveNews dezvăluia faptul că aceste idei sunt pe agenda Tineretului Social-Democrat, dar în urma reacțiilor vehemente ca urmare a expunerii acestor planuri, cei de la TSD au închis - se pare acum că temporar - pagina de internet care le găzduia, după cum relata ActiveNews la vremea respectivă.