ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un sondaj realizat de sociologul Mirel Palada relevă că toate partidele s-au prăbușit în preferințele românilor, în acest moment doar 16% dintre români având o opțiune clară de vot.

„32% din români, adică o treime, repet: O TREIME spun că vin la vot dar sînt nehotărîți. Asta pentru că nu au ce alege din acea listă. E imens. E alt record electoral dureros. 
E ca și cum te-ai duce la restaurant, flămînd, ai poftă de mîncare, ești rupt de foame, dar cînd vezi meniul nu poți alege nimic, așa de neapetisant este acesta. Ți-e foame, stai ca prostul în ușa restaurantului, dar cînd vezi ce și mai ales cum gătesc aia te apucă scîrba. Însă nu-ți vine să pleci. Alt restaurant nu e în preajmă. Și atunci te apucă nervii și-ți vine să dai cu scrumiera după bucătar. 

Asta se întîmplă acum, sub ochii noștri. Românii aruncă cu scrumiera după clasa politică”, a scris Palada pe Facebook.

Dacă în urmă cu doar un an câștiga alegerile cu un scor record, acum PSD a scăzut de la 20% - nivelul lor obișnuit, concretizat în mod repetat și la alegeri - la doar 9%, mai arată sondajul.

Nici PNL nu stă mai bine, scăzând la 10% la 3%. „Ca să înțelegeți mai bine dimensiunile dezastrului: acum doi ani, la începutul lui 2015, imediat după victoria lui Johannis, PNL era ales de 20% din români. Adică la egalitate cu PSD-ul. Acuma, PNL mai e ales doar de 3% din români. Doar 3%. Dezastru”, mai spune Palada.

„USR a scăzut de la 4-5%, cît reușea să convingă în perioada de maxim succces de la manifestațiile de început de an, la doar 1%”, dezvăluie Palada. 

Conform lui Palada, marele pierzător al acestui an este PSD: „în volume absolute, de departe, evident, pierderea cea mai mare este la PSD. Acesta, de la 20% la 9%, a pierdut mai mult de 10 puncte procentuale. 11% din români care îi alegeau cu ceva timp în urmă, dar acum spun pas. 
Ca să înțelegeți: 11 puncte procentuale înseamnă 2 milioane. 2 milioane de români care nu se mai regăsesc în ce face PSD-ul acum”. 

În final, Palada spune că aceste rezultate arată că ne putem îndrepta foarte ușor către o dictatură.

„Ne așteaptă o perioadă politică foarte complicată. Presimt că momentul e copt pentru o ieșire din democrație. După cum vedem deja, Poporul o vrea. Sistemul și el de-abia așteaptă, roade frîul să facă totalmente ce vrea, fără control parlamentar. Partenerii externi o doresc și ei, o colonie se gestionează mai ușor astfel.  Din păcate, dragii mei, îmi cam miroase a dictatură. Vremea e coaptă...”, a încheiat Palada.