ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Comisiei de Control a SRI din Parlament, Adrian Țuțuianu, a anunțat că începând de săptămâna viitoare se vor face verificări la direcțiile județene de informații ale SRI și la instituțiile din subordinea serviciului.

„Comisia de Control a SRI va merge în control la instituțiile subordonate SRI și la direcțiile județene de informații ale SRI. Există o tematică de control, care a fost elaborată de cei care au lucrat anterior în această comisie. Vom verifica date, documente, informații. Începem cu unitățile centrale ale SRI și vom merge și în câteva județe. Dacă sesizăm anumite nereguli vom sesiza președintele României, pentru că el este cel care îl numește pe directorul SIE. Dacă este vorba despre fapte penale, este o obligația oricărui cetățean să sesizeze instituțiile abilitate", a afirmat Adrian Țuțuianu, conform stiripesurse.ro.

Adrian Țuțuianu a precizat că în această perioadă se vor face și o serie de modificări la regulamentul de ordine interioară a comisiei de control pe care o conduce, dar și în legea de organizare a SRI.