ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Traian Băsescu a anunțat că renunță la candidatura pentru Primăria București după ce a fost acuzat de spălare de bani într-o anchetă DNA.

Apoi Robert Turcescu a vorbit despre planurile sale de a câștiga primăria generală a Capitalei, mizând pe faptul că este sprijinit de fostul președinte al României, care are o vastă experiență politică.

„Mă cunoașteți din presă. Puteți reciti oricând ce am scris, puteți viziona sau asculta emisiunile pe care le-am făcut în toată această perioadă. A sosit momentul unei schimbări de generație, de atitudine în viața publică. În toți acești 23 de ani am susținut că o politică bună înseamnă o politică de dreapta. Prosperitatea unui oraș și a unei națiuni este legată de o politică de dreapta. Bucureștiul trebuie să devină un oraș cu administrație performantă și cu viziune. Bucureștenii vor înțelege că este un moment al schimbării. Vor înțelege că proiectele lansate de Traian Băsescu în mandatul 2000 – 2004 trebuie urgent continuate. Ce am eu și nu au ceilalți candidați? Îl am alături de mine pe Traian Băsescu, care a făcut o administrație performantă. Niciunul dintre ceilalți nu are un om cu o asemena experiență politică”, a spus Robert Turcescu.

Traian Băsescu a explicat inițial că și-ar fi dorit să candideze la Primăria Capitalei, însă ancheta DNA în dosarul în care este acuzat de spălare de bani l-a determinat să se răzgândească.

„Am intenționat să candidez pentru funcția de primar general la Primăria București. Din păcate, zilele trecute am primit o înștiințare de la Parchetul General. Acest lucru mă obligă sau m-a obligat să renunț la candidatură. Voi susține candidații din calitate de președinte al partidului, inclusiv pe candidatul nostru la Primărie, care este Robert Turcescu. Este un om cu 23 de ani de presă, un om care tot timpul s-a manifestat ca fiind de dreapta, e membru al partidului de la începutul anului, familist, cu 2 copii. Îndeplinește toate criteriile pentru a fi candidatul PMP la funcția de primar general al Capitalei. Închei spunându-vă că am apreciat faptul că a găsit puterea de a fi corect la un moment dat, recunoscând că l-a făcut Oprea ofițer în rezervă”, a declarat Traian Băsescu.