ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Traian Băsescu a declarat că scandalul iscat de evacuarea trustului Intact ar constitui "o farsă" pentru că Antena 3 ar avea două sedii complet utilate pentru transmisia în direct.

Fostul președinte a prezentat și locațiile pe care trustul le are deja închiriate și își desfășoară activitatea.

"Știu că trustul Intact are două sau trei studiouri la Romexpo, de unde nu îi evacuează nimeni, au închiriat Teatrul Excelsior, de unde nu-i evacuează nimeni, cu toate echipamentele pentru transmisiuni în direct pe care nu le ia nimeni. Deci, cred că suntem într-o farsă, care pune sub semnul întrebării obligativitatea punerii în aplicare a unei hotărâri definitive", a spus Băsescu.

Băsescu a vorbit și despre ordinul ANAF pe care îl consideră perfect legal, dar și despre decizia Senatului de a-i cere explicații lui Dacian Cioloș cu privire la cazul Antenelor, pe care o consideră "ilegitimă".

"Cred că este o acțiune în aplicarea legii (ordinul ANAF de evacuare a posturilor de televiziune-n.r.). Este cunoscută relația dintre mine și Antene și n-aș comenta evenimentul, dar eu cred că este o acțiune în aplicarea unei hotărâri judecătorești. Nu cred că poate fi pusă sub semnul întrebării legimitatea acțiunilor. Ce mi s-a părut ilegitim, mi s-a părut acțiunea de astăzi a președintelui Senatului și a Senatului în ansamblu, unde, laolaltă, PSD, UNPR, PNL și UDMR au votat pentru chemarea premierului Cioloș în fața Senatului să dea explicații de ce ANAF a început procedura de punere în aplicare a unei hotărâri judecătorești", a declarat Traian Băsescu, într-o conferință de presă.