ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte Traian Băsescu reacționează dur la declarațiile lui Klaus Iohannis, care a prezentat rezultatele summitului NATO de la Varșovia ca o mare victorie a României.

"Cred că domnul Iohannis este în euforia neînțelegerii concluziilor acestui summit. Nu înțelege de ce a fost acolo. Eu îi spun că a fost cam degeaba. România a avut două proiecte: o unitate navală la Marea Neagră, sub comanda NATO, ceea ce nu s-a întâmplat, și să aibă același tratament ca țările baltice, ceea ce iar nu s-a întâmplat", a declarat Băsescu la RTV.
 
Potrivit fostului șef de stat, România este dezavantajată pentru că în Țările Baltice se vorbește despre batalioane de luptă, iar la noi se vorbește despre brigadă de antrenament. "Deci nu avem acord. Înseamnă că în Țările Baltice se detașează patru batalioane tactice de luptă, iar la noi va fi o brigadă formată din 2000 de militari romani", a mai afirmat Băsescu.

Traian Băsescu susține, potrivit stiripesurse.ro, că prezentarea situații ca o victorie s-a datorat unei "confuzii în capul decidenților români". "Mă refer la declarația neghioabă a președintelui României. Nu a făcut decât să-și pună propriile trupe sub steag NATO", a precizat fostul președinte.

Băsescu este de părere că România ar fi putut obține mai mult doar dacă declanșa discuțiile din 2015, de când le-au declanșat polonezii. În schimb, "noi ne-am trezit prin martie, anul acesta, că vrem ceva", a declarat fostul președinte al României.