ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Traian Băsescu a lansat mai multe acuzații la adresa DNA, nemulțumit de modul cum s-au derulat lucrurile în dosarul Microsoft, în care este urmărită penal și Elena Udrea și în care Dorin Cocoș, Dumitru Nicolae, Gheorghe Ștefan și Gabriel Sandu au primit o primă sentință, iar denunțătorii sunt liberi.

Băsescu a afirmat că din 2015 Direcția Națională Anticorupție, în frunte cu Laura Codruța Kovesi, a intrat "într-un joc care nu e al României" și a devenit partenerul mafiei.

"Toata mafia a devenit partenerul DNA pentru că se urmărește o decredibilizare totală a politicului. Eu știu povestea Microsoft din 2012 și cine îndrăznește să spună ca n-am fost informat minte. Sunt dubii în afacerea Microsoft din 2012. Spectaculos este că au apărut oameni care spun că au avut inițiativa să se predea în 2013, 2014 când DNA știa din 2012. S-a căutat o găselniță ca Florică și Pescariu să treacă drept primii care au dat primele informații la DNA și să nu se afecteze ceea ce au furat...Tăcerea mea are o limită! Din 2015 DNA a intrat într-un joc care nu e al României. Să-i lași pe mafioți cu toată averea în timp ce pui cătușe la oamenii politici care n-au luat banii acasă... Nu-i lăsați pe mafioții cu sute de milioane să zâmbească de la Monaco, povestea grupului de la Monaco nu îmi este necunoscută", a declarat Traian Băsescu la România TV.

"Dacă dai la DNA un nume de om politic căruia i-ai dat bani în campanie și reclami astăzi, fie că-s 10 ani, tu ești bun și rămâi cu tot ce ai furat ca mafiot, fie că te numești Pescariu, Florică, Dobrescu. Dacă torni pe cine ai ajutat în campanie, rămâi cu averea, procurorului îi sclipesc ochii de bucurie dacă îi dai un nume de om politic", s-a arătat Băsescu nemulțumit de politica DNA.

"Microsoft se derulează de vreo 10 ani. Kovesi a fost și procuror general al României, avea raportări de la structurile de informații, iar astăzi vine să-mi spună public că au fost dosare dosite. (...) Se întâmplă ceva dubios în România. Firmele românești sunt distruse, nu sunt luați corupții, tot soiul de delatori au devenit partenerul DNA. Se urmărește o decredibilizare totală a clasei politice", a mai afirmat Traian Băsescu.

Băsescu a mai spus că are câteva întrebări pentru Laura Codruța Kovesi, pentru a cărei numire la conducerea DNA chiar el a insistat.

"Care e sinceritatea afirmației că vor să recupereze miliardul care a fost furat la Microsoft? Unde e dosarul Revoluției, cum a fost închis când tu ai fost de două ori procuror general? De ce spunem "vreau să recuperez banii patriei, atâta timp cât pentru un denunț îi las pe Pescariu și Florică să plece cu sutele de milioane pe care le-au furat? Că asta ne-a spus dna Kovesi, că s-a furat 1 miliard când dânsa era procuror general și Coldea era prim-adjunct al SRI. (...) Nu poți să vii în 2013 să-mi spui "în sfârșit am aflat, au venit 2 oameni de bine, unul e Florică, altul e Dinu Pescariu, îi iertăm pentru că ei au făcut denunțuri și îi arestăm pe ăia care au luat milioane și i-au băgat în geci. Ca și despre ANRP, unde eu am sesizat instituțiile de informații pe o sesizare directă făcută de Elena Udrea, "bă, vedeți că e ceva acolo în neregulă". Nici despre Marta nu am primit vreo notă că ar fi pe undeva, că ar fi omorât. Dacă există vreo structură care mi-a spus ceva despre Marta, eu o autorizez să facă publică informarea pe care mi-a trimis-o", a mai spus Traian Băsescu.