ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Traian Băsescu i-a pus la zid pe social-democrați, dar și pe susținătorii lor, pentru ipocrizia de care dau dovadă în ultimele zile, de când Liviu Dragnea a propus-o pe Sevil Shhaideh pentru funcția de premier.

Șeful PMP susține că, dacă el ar fi fost în postura de a propune pe cineva pentru acest post și ar fi făcut o numire similară, toți cei care acum laudă decizia lui Dragnea l-ar fi numit pe el un trădător de țară.

Și asta nu pentru că fiecare dintre ei ar fi considerat această propunere ca fiind bună sau rea, ci pur și simplu pentru că pe unul îl cheamă Liviu Dragnea, iar pe altul Traian Băsescu.

Altfel spus, toți cei care acum îl laudă pe liderul PSD și nominalizarea lui o fac dintr-un interes, nu pentru că neapărat și cred ceea ce spun.

Liderul PMP l-a taxat cu această ocazie și pe președintele PSD, pentru că a avansat-o pe Shhaideh, în condițiile în care a câștigat alegerile tocmai cu un discurs naționalist.

Totodată, Traian Băsescu a mai atras atenția și asupra impactului pe care numirea lui Shhaideh l-ar putea avea asupra aliaților noștri din NATO și UE.

„Un exercițiu de imaginație pentru Dragnea și partidul lui
1. Să presupunem că eu, Traian Băsescu, aș fi fost în situația de a propune un Prim-ministru.
2. Să presupunem că aș fi propus numele unei prietene apropiate, chiar al unei finuțe, cu o excelentă reputație profesională, dar cu zero experiență politică, după ce toată campania aș fi atacat ideea de tehnocrat în guvern și mi-aș fi exhibat creștinismul ortodox.
3. Să presupunem că soțul doamnei propuse de mine ar fi fost sirian, cu cetățenia obținută peste rând (precum Omar Haisam - vajnic PSD-ist sirian), simpatizant deschis al organizației teroriste Hezbollah, dar și al regimului sirian al lui Bashar al-Assad.
Și acum două întrebări :
1. Ce ai fi spus tu, propagandiștii PSD , „patrioții” de serviciu, Bolcaș, Abraham, Roșca Stănescu, Pelican, Troncotă, Pricină, Hadăr, Hanibal Dumitrașcu, etc, etc.? Probabil că eticheta de „trădător de neam și țară” ar fi fost una dintre cele mai blânde.
2. Ce crezi că spun aliații noștri din NATO și UE despre o astfel de desemnare? Cum crezi că stăm cu încrederea?

Crăciun fericit, Dragnea !”, a scris Traian Băsescu, pe Facebook.