ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte al României, Traian Băsescu, este foarte atent la mișcările care se petrec în aceste zile în societatea românească și îi transmite lui Klaus Iohannis că e nevoie să ia cât mai rapid câteva decizii pentru menținerea stabilității României, atât pe plan intern cât și internațional.

Băsescu a transmis și opt propuneri la actualele probleme ale țării, care în opinia sa ar trebui rezolvate cât mai urgent, mai ales că acestea sunt solicitate și de protestatarii din Piața Universității.

Pe lângă aceste propuneri, fostul președinte precizează și cine le poate pune în practică, binențeles dacă se și dorește să se schimbe ceva.

Iată postarea inegrală a lui Traian Băsescu:

”E vremea deciziilor, nu a discuțiilor prelungite inutil !

Cîteva priorități care pot fi făcute imediat și unde STRADA are dreptate . Pe toate le-am dorit şi eu, dar nu le-am putut rezolva. Acum însă le-am văzut scrise în stradă.

1. Desemnarea unui prim-ministru credibil (deja stabilit, Dacian Cioloș) – responsabil Președintele României;
2. Lege electorală cu 100 de senatori şi 200 de deputaţi - responsabili liderii PSD și PNL + Parlament;
3. Legea alegerilor locale să prevadă alegerea primarilor în 2 tururi - responsabili liderii PSD și PNL + Parlament;
4. Depolitizarea agenţiilor centrale şi teritoriale prin numirea pe criterii de competenţă a conducerilor acestora – responsabili liderii PSD și PNL + Guvern;
5. Înlocuirea Avocatului Poporului - responsabili liderii PSD și Parlament;
6. Înlocuirea președintelui CNA și transformarea instituției într-una eficientă - responsabili liderii PSD + Parlament;
7. Adoptarea noii legi a sănătăţii, aflată în Parlament – responsabili liderii PSD și PNL + Parlament;
8. Începerea reformei curriculare în educaţie – responsabil Ministrul Educației.
Acționați urgent, căci altfel, sufletele celor uciși la Clubul Colectiv, ale celor care continuă să moară în spitale, ale supraviețuitorilor și ale milioanelor de oameni revoltați, vă vor închide orice posibilitate de acțiune și riscați aruncarea țării în anarhie.
Românii sunt extrem de emoționali, iar dacă mecanismul UE de ajutor pentru dezastre a fost cumva declanșat cu o întîrziere de 6 zile, aşa cum susţin unii ziarişti, nu vă va ierta nimeni pentru că n-ați știut că există această procedură.
Puneți-vă, vă rog, în loc de inimă o piatră și acționați! Nu împingeți țara, PRIN INDECIZIE, într-o criză greu de controlat din cauza unor acțiuni poate bine intenționate, dar neadaptate realității momentului.
Iar, dacă timpul vă permite, domnule Președinte al României, priviți puțin și în jurul frontierelor. Nu există răgaz pentru jocuri de imagine, ci este vremea deciziilor.
Domnule președinte al României, vă rog acționați repede!
PS - Vă rog să mă credeți, nu am nimic cu Președintele, dar îmi pasă enorm de țara mea și de acest popor.”

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews