ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte Traian Băsescu, acum senator PMP, a depus o serie de amendamente la Legea grațierii prin care vor fi grațiate pedepsele de sub 10 ani, inclusiv, pe motiv că, în varianta actuală a proiectului, persoanele considerate "indezirabile" vor fi pedepsite mai aspru, și se reduc la jumătate pedepsele pentru femeile condamnate pentru fapte fără violență, inclusiv pentru corupție, anunță News.ro

Băsescu cere reducerea la  jumătate a pedepselor pentru femeile "care au fost condamnate pentru infracțiuni care nu au fost săvârșite cu violență, inclusiv a acelora care au fost condamnate pentru fapte de corupție", precum și a persoanelor de peste 60 de ani. În forma Guvernului, jumătate din pedeapsă era grațiată doar în cazul femeilor însărcinate și al celor care sunt unic întreținător de familie și au în întreținere minori cu vârsta de până la 14 ani.  

El vrea și mărirea perioadei de timp în care un condamnat eliberat trebuie să returneze eventualul prejudiciu, de la un an, la trei ani.