ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Traian Băsescu a rămas fără imunitatea pe care i-o conferea funcţia de preşedinte al României.

De atunci au trecut 6 luni, iar acum Traian Băsescu este suspect în mai multe dosare penale, deschise sau redeschise după decembrie 2014. Procurorul general Tiberiu Niţu, a făcut o centralizare a tuturor dosarelor ăn care apare numele fostului şef de stat.

Anchetatorii au descoperit 53 de dosare, o parte dintre acestea fiind închise ca urmare a faptului că procurorii au susţinut că fostul preşedinte n-a comis vreo faptă penală şi este considerat nevinovat, în timp ce altele sunt încă în curs de soluţionare la diverse parchete.

Dintre cele 53 de cauze închise, două vor reintra acum în analiza procurorilor. Este vorba despre dosarul "Casa din Mihăileanu”, în care Traian Băsescu este acuzat de abuz în serviciu şi  dosarul în care Băsescu a fost acuzat că în 2007 i-ar fi sustras telefonul mobil unei jurnaliste care-l filma la ieşirea dintr-un centru comercial şi pe care a numit-o "ţigancă împuţită”. Fostul şef de stat e suspect de furt în acest caz.

În lucru se mai află şi o plângere pe care senatoarea Gabriela Firea a depus-o la Parchet, acuzându-l pe Băsescu de şantaj. În acest dosar, fostul preşedinte a fost deja pus sub învinuire.

Pe lângă aceste trei dosare devenite publice, fostul şef de stat este personaj principal şi în alte cauze, în total şapte la număr, despre care nu se ştie însă nimic! Cinci dintre ele sunt înregistrate la DIICOT, unul la Parchetul Militar şi altul la DNA. Niciuna din aceste instituţii nu a comunicat vreodată informaţii despre cauzele care-l privesc pe Traian Băsescu, însă procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a confirmat existenţa acestora.