ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte Traian Băsescu a lansat un atac dur la adresa serviciilor secrete, amintind despre vremea în care acesta era șeful statului și despre cooperarea sa cu acestea.

"În timpul meu serviciile secrete au fost extrem de loiale în îndeplinirea obiectivelor pe care eu le-am avut ca președinte, cum ar fi NATO. Eu pot să spun că nu am fost, însă, sesizat, deși familia Bercea îl sufoca pe fratele meu. E tot ce reproșez. Despre Hexi Pharma am spus că nu am primit vreo informare că diluează dezifectanții. Dar între mine și serviciile secrete au fost controverse consistente în timpul mandatelor.

Tot timpul mi-am dat seama că se întâmplă lucruri necurate în țara asta. Și în anul al 10-lea de mandat îți dai seama de lucruri de care nu ți-ai dat seama în primul an. Lucruri necurate erau semnalate zi de zi în presă. Știam asta și înainte să ajung președinte. Campania mea a fost cu «țepe în Piața Victoriei» și cu «JAFO». Marea problemă e care sunt mijloacele să demonstrezi acele lucruri. Și nu tu, ca președinte, ci cu instituțiile statului. Câți ani îți trebuie să scoți justiția și serviciile de informații de sub influența politicului? SRI nu l-am lăsat sub control politic, garantat, deși l-am găsit pe șeful SRI umblând cu mașină de la Sorin Ovidiu Vîntu", a afirmat Băsescu, potrivit b1.ro.

"Mihai Răzvan Ungureanu nu va fi ales niciodată. El poate fi numit. Nu poate aduna voturi, e bun să fie numit. E un băiat echipat intelectual, cu o cultură generală vastă, însă e același tip ca Predoiu. Sunt oameni valoroși, dar ei trebuie numiți, nu aleși", a adăugat președintele PMP la RTV.