ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Codul Silvic a declanşat un scandal uriaş în lumea politică. După ce Vctor Ponta a lăsat să se înţeleagă că preşedintele Klaus Iohannis ar avea anumite interese legate de Schweighofer, acesta a solicitat sprijinul SRI.
 
În acest scandal s-a implicat şi fostul preşedinte Traian Băsescu. Acesta a dezvăluit pe pagina sa de Facebook că Ilie Sărbu, socrul lui Victor Ponta şi fostul ministru al Agriculturii, "a patronat semnarea, în 2003, a unui contract pe zece ani cu austriecii de la Schweighofer. La semnarea contractului, şeful corpului de control era actualul premier".

Băsescu spune că în 2013, după expirarea contractului, Victor Ponta era prim-ministru şi "nu a făcut nimic pentru a pune frînă lăcomiei austriecilor".
 
"Mai mult, ticălosul plagiator şi mincinos face aluzie la faptul că, în susţinerile lui, are argumente primite de la servicii de informaţii, lucru absolut imposibil fără informarea simultană a preşedintelui, avînd în vedere magnitudinea subiectului. Şi pentru că urmare a reacţiei societăţii, se strînge laţul în jurul politicienilor care au patronat jaful pădurilor, ca orice ticălos, Ponta încearcă să arunce mortul peste gardul Cotrocenilor, profitînd de faptul că preşedintele a fost suficient de inabil să nu explice public motivul întoarcerii la Parlament a Codului Silvic.
Este drept că, dincolo de gardul Cotroceniului, se află şi sforarul Dan Mihalache, dar totuşi... Ponta, vezi că mortul este în familia ta, în administraţia ta şi în clientela ta politica, vezi Hrebenciuc, Adam, Ilie Sîrbu etc", a încheiat fostul preşedinte.