ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte Traian Băsescu a afirmat, pe Facebook, că Marius Bostan a fost demis din funcția de ministru al Comunicațiilor pentru că era independent de unele structuri de singuranță națională, deși era un ministru competent într-un guvern cu ”impostori, gulgutieri, obedienți, oportuniști și incompetenți”.

”Păcat că a fost aruncat peste bord Marius Bostan, un ministru valoros. În afară de impostori, gulgutieri, obedienți, oportuniști și incompetenți, guvernul Cioloș a avut și un ministru competent în activitatea sa și absolut responsabil în declarații publice, inclusiv cea legată de educație, chiar dacă aceasta din urmă a fost afectată de oarecare inabilitate politică, dar absolut corectă pe fond”, a comentat Traian Băsescu remanierea anunțată de către prim-ministru.

Băsescu susține că demiterea lui Bostan a fost determinată de alte considerente decât prestația ca ministru al Comunicațiilor. ”Pentru că era competent pe domeniul său și independent față de unele structuri de siguranță națională, Marius Bostan a fost remaniat.  Un prostălău incompetent și obedient îl va înlocui pe Marius Bostan, spre salvarea «interesului național»”, a scris fostul președinte adăugând că nu-l cunoaște personal pe Bostan, dar că i-a urmărit activitatea ca ministru, precum și în sectorul privat.

Premierul Dacian Cioloș a anunțat, marți, înlocuirea a patru miniștri: Adrian Curaj (Educație), Marius Bostan (Comunicații), Dan Stoenescu (Românii de Pretutindeni) și Dan Costescu (Transporturi).

Premierul Dacian Cioloș a făcut următoarele propuneri pe care le va transmite președintelui României, Klaus Iohannis: prof. univ. dr. Mircea Dumitru pentru portofoliul de ministru al Educației Naționale și Cercetării Științifice; Petru Sorin Bușe este propus ca ministru al Transporturilor; Maria Ligor este noul ministru delegat pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni; portofoliul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională va fi preluat interimar de șeful Cancelariei primului-ministru, Dragoș Tudorache.