Traian Băsescu o critică dur pe șefa DNA, despre care spune că face diferite jocuri, unele care nu ar fi ale României.

Totul a plecat după ce Kovesi a criticat SIE pentru că nu i-a dat niciodată informații despre românii corupți. SIE i-a răspuns și i-a spus că nu știe legea, că doar fosta Securitate se ocupa cu urmărirea românilor în străinătate.
 
”Doamna Kovesi ori nu știe legea de funcționare a SIE, ori a făcut un joc care nu-i nici al țării, nici al dânsei. Pentru ce să discreditezi un serviciu de spionaj? SIE înseamnă serviciul de spionaj al României. Se ocupă de cu totul altceva decât să privească lung după cei cu investiții din bani fraudați din România.

DNA, pe cei din dosarul Microsoft, i-a lăsat cu tot ce au furat. Dragoș Dobrescu a furat de-a stins, l-a avut în DNA, pe care l-a lăsat cu toate terenurile, cu toți banii furați, cu avioanele, cu tot ce-i dorește inimoara. Noul Cod Penal te scutește de pușcărie și foarte bine pentru că asta stimulează pe cei care au făcut infracțiuni să ajute justiția, dar nu scrie în Codul penal că te las și cu banii furați. Lui Pescariu, lui Florică, lui Dragoș Dobrescu nu le pui nicio cauțiune, nu trebuie să recuperezi banii furați?

SIE nu dă niciodată structurilor din Parchete informări, SIE le spală, cum s-ar spune, iar în funcție de temă, le transferă SRI și Poliției, în funcție de tipul de informație pe care o au, SIE o transferă și ea vine procesată ca venind informație de la Poliție sau de la SRI.

Anual cam 30 sau 50 de astfel de informări transferă prin alte instituții. SIE ar trebui să-și infiltreze oameni în bănci. Nu poți să faci operațini de spionaj pe teritoriul statelor NATO și al UE, din acest motiv colaborarea dintre SIE și serviciile omoloage se face prin reprezentanți, la vedere. Doamna Kovesi a intrat într-un joc care nu e al ei. Intuiesc cine îl face, dar e păcat că s-a băgat în acest joc.”, a spus Traian Băsescu la TVR 1.