ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Traian Băsescu a făcut dezvăluiri despre șeful adjunct al SRI, Florian Coldea, dar și despre Laura Codruța Kovesi, șefa DNA. El a spus că ”puterea corupe”, fiind de părere că șefa DNA ar trebui să nu mai rămână în funcție.

”Coldea era un maioraș. Eu l-am creat. Structurile au maiori cât să împânzești Marea Neagră. Mi-a plăcut Coldea că era isteț, arăta bine. Eu l-am pus adjunct la SRI. L-am luat maior și l-am lăsat general cu 3 stele.

Codruța era un copil, avea doar 3 dosare făcute. Am spus că am nevoie de o femeie la șefia Parchetului General. Avea 28 sau 29 de ani. Era cel mai tânăr procuror dintre cei care erau pe listă. Avea 3 dosare care se finalizaseră cu condamnare. Am spus: Pe Codruța o vreau procuror general.

Eu mă simt legat de ei. Și acum i-aș numi. Dar, după 10 ani în funcție, puterea corupe. După ce ați stat 10 ani în această funcție, trebuie să mai schimbi, pentru că puterea corupe. Se pot îmbolnăvi de putere.

M-a mâhnit o declarație a Laurei Codruța Kovesi, când a ținut să sublinieze că noi i-am arestat și pe cei care ne-au propus și pe cei care ne-au numit.

Crede că e Dumnezeu pentru că pune cătușe oamenilor. Ei sunt copiii mei de suflet”, a spus Băsescu la România Tv, potrivit stiripesurse.ro.