ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Traian Băsescu, a participat la Piatra Neamț, la evenimentul lansării candidaților Partidului Mișcarea Populară la alegerile locale.

Fostul președinte a precizat că formațiunea propune un proiect de țară ce are ca obiectiv unirea României cu Republica Moldova. Mai mult, acesta le-a cerut candidaților să propună în campania electorală doar lucruri ce țin de responsabilitățile prevăzute în Constituție.

„Am acumulat această mină de aur care este experiența ca om politic pe spinarea românilor. Și ce-am făcut bun, și ce-am greșit, au suportat românii. Este o experiență, pe care însă nu vreau s-o las într-o bibliotecă, ci vreau s-o transfer unui partid care să facă mai bine decât am făcut eu", a declarat Băsescu, conform Adevărul.ro. 

Băsescu a mai menționat că vrea ca PMP să fie „un partid parlamentar extrem de puternic care, de ce nu, să dea țării și un prim-ministru".

A fost abordat și subiectul controversat al construirii unei moschei la București.

„Sunt un adversar fără rezerve a ideii de islamizare a Europei, islamizare care se face și prin primirea imigranților islamiști fără niciun fel de control, fără să știm dacă se vor putea adapta la modul e viață european, iar parte din islamizare este construcția accelerată de moschei peste tot în Europa. Eu spun ca dobrogean, și ca bucureștean adoptat, că România are atâtea moschei câte îi trebuiesc pentru a acoperi nevoile musumanilor. Nu avem nevoie de un proces accelerat de islamizare. Este bine ca România să rămână creștină, să-și formeze drumul ei de țară creștină, și să nu trecem la un gest nejustificat de a crește impactul cultului islamist, a musulmanismului în România", a precizat Băsescu, după care a trimis o săgeată ironică spre președintele în funcție, Klaus Iohannis: „Sper că după ce-și termină mandatul la Cotroceni, primul, să se întoarcă la Sibiu și să nu se facă muftiu la București".