ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-o postare pe Facebook, fostul președinte ironizează realizările actualului executiv, preocupat doar de creșterea electorală prin consum și anticipează că economia va intră curând în gard, ocazie cu care va căuta un alt Emil Boc s-o scoată din impas.

Zero absorbitie de fonduri europene, zero proiecte mari de investiții iar la orizont se profilează supraîncălzirea economiei și creșterea deficitului de cont curent-face radiografia actualei guvernări Traian Băsescu.

”Lui Dacian Cioloș nu i-a fost prea greu să facă rectificarea bugetară. Socoteala este simplă, zero absorbție fonduri europene, zero proiecte aprobate pe programul de 300 miliarde al lui Juncker, zero proiecte de autostrăzi sau căi ferate modernizate, zero proiecte de regularizări de rîuri pentru a diminua riscul de inundații, zero programe de refacere a sistemului de irigații, zero programe masive de reîmpădurire și multe alte zerouri în zone ale economiei care sunt esențiale pentru reducerea decalajelor de dezvoltare dintre România și țările avansate ale Europei. Altfel spus, totul pentru consum, totul pentru voturi, totul pentru victorie…în alegeri. 
Povestea creșterii economice sustenabile, debitată de Doamna Ministru Dragu, nu poate păcăli pe nimeni. Pur și simplu, tehnocrații nu au reușit să facă nimic mai mult pentru dezvoltarea țării și reducerea decalajelor față de țările bogate decât au făcut nevolnicii Tăriceanu și Ponta, adică stimularea creșterii consumului în detrimentul dezvoltării țării.

Și lui Cioloș, ca și lui Tăriceanu, îi duduie economia în cap în an electoral. Și Cioloș, ca și Ponta/Tăriceanu, a preferat să utilizeze bugetul de stat ca pe o pușculiță personală pentru voturi. Deosebirea este doar aceea că Cioloș, șlefuit prin cabinetele de la Bruxelles, i-a păcălit pe români mai cu ștaif.
Atenție la "supraîncălzirea” economiei, atenție la deficitul de cont curent, pentru că nu veți mai găsi printre politicieni un alt Boc Emil care să scoată țara și pe voi din necaz, sacrificându-și partidul și pe el însuși”, scrie Traian Băsescu pe Facebook, citat de inpolitics.ro.