ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a reacționat dur la scrisoarea liderilor Comisiei Europene, Jean Claude Juncker și Frans Timmermans, care criticau Parlamentul României pentru adoptarea legilor justiției în varianta propusă de coaliția de guvernare, PSD - ALDE.

Într-o intervenție televizată, actualul președinte al Partidului Mișcarea Populară, a afirmat că legile justiției sunt în regulă, iar Comisia Europeană „bate câmpii”.

„Timmermans e un anti-român. El ne-a atacat mereu țara. Care e articolul pe care îl consideră în neregulă? Care e articolul în neregulă din cele 3 legi? Comisia Europeană, în acest comunicat, bate câmpii. Noi, cei care trăim în România și suntem muritori, știm ce e. Care e articolul care duce înapoi justiția din România? E singura mea întrebare: care e articolul care e nedemocratic din cele 3 legi, unul care împiedică justiția? Tot soiul de propagandiști au dezinformat populația. E o minciună ce trebuie corectată.
 
Noile legi fac ajustări la legile care au arătat că, după 10-12 ani, ar trebui corectate. E o propagandă, un joc al unui sistem, nimeni nu poate da un singur articol. Legile justiției, pe fond, sunt în regulă. Eu nu pot fi partenereul dezinformatorilor.”, a spus Traian Băsescu la B1 TV.