ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), a făcut dezvăluiri, într-o emisiune de luni seara, despre starea de sănătate a lui Traian Băsescu, internat de vineri seara la Spitalul Militar. 

Potrivit acestuia, fostul președinte al României s-ar afla în stare critică, confruntându-se cu probleme la plămâni și este conectat la oxigen, însă nu se știe dacă este intubat.

„E rău cu plămânii. Am auzit că e băgat pe oxigen, nu știu dacă e intubat. Am auzit că e rău. Îi doresc sănătate, că văd că toată lumea l-a plesnit pe unde a apucat”, a afirmat Dumitru Dragomir, în  emisiunea „MAX Profețiile lui Mitică”, potrivit fanatik.ro.  

Traian Băsescu, în vârstă de 72 de ani, se află internat la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Militar de Urgență „Carol Davila” și se pare că ar fi infectat cu virusul gripal de tip A. 

Experții consideră că se confruntă cu riscuri majore din punct de vedere medical, având în vedere antecedentele sale cardiace. În prezent, medicii se concentrează pe tratamentul său și pe prevenirea altor complicații posibile.

De asemenea, conform cadrelor medicale, deși starea sa a fost stabilizată, fostul președinte acuză stări de oboseală și are chiar dificultăți de vorbire.

Surse apropiate fostului președinte au dezvăluit că acesta ar suferi și de ateroscleroză, o boală cronică ce presupune întărirea și îngustarea arterelor ca urmare a depunerilor de grăsimi.

În martie 2022, fostul șef de stat a fost internat la Bruxelles după ce i s-a făcut rău, iar atunci ar fi fost vorba de o bronhopneumopatie cronică și de insuficiență respiratorie.

Presa centrală a relatat că fostul președinte al României ar fi fost internat și în 2020 și în 2022 în Franța și Belgia pentru probleme legate de afecțiuni cardiace.

Final de carieră politică

Președintele PMP, Eugen Tomac, a spus că l-a contactat la spital pe fostul președinte, făcând și anunțul că Traian Băsescu nu va face parte dintre candidații Alianței Dreapta Unită pentru europarlamentarele din vară, potrivit evz.ro

Eugen Tomac a confirmat că Băsescu a hotărât să-și încheie cariera de politician activ odată cu mandatul din Parlamentul European.

„Domnul președinte a anunțat de foarte, foarte mult timp că nu mai face politica activă și, într-un fel, într-un mod absolut natural, știam că nu-și mai dorește o o competiție politică. Nu s-a mai implicat nici în activitatea PMP”, a afirmat Eugen Tomac.

Acesta a spus că l-a sunat pe Traian Băsescu pentru a-i transmite gândurile sale bune, dar că nu a insistat să intre în detalii despre starea sa de sănătate.

„Din nefericire, este în această situație, fiind la spital, dar l-am contactat tocmai pentru a-l asigura că, noi cei care am fost că alături de domnia sa dintotdeauna, rămânem alături și îi dorim multă sănătate. Eu am apreciat că mi-a răspuns. Este un om care are o voce inconfundabilă și întotdeauna e plin de bună dispoziție. De data aceasta, nu era la fel și de aceea n-am insistat. Eram obișnuit întotdeauna să îl aud, indiferent de context, plin de bună dispoziție și cu alt tonus”, a declarat Tomac.