ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte a avut aseară o intervenție la Realitatea TV în care a amenințat că începe să vorbească în public despre relațiile dintre diferitele structuri de forță ale statului dacă nu va fi chemat ca martor de organismele abilitate.

Băsescu a subliniat că acuzarea Alinei Bica se explică prin refuzul ordinelor primite de la directorul operativ al SRI, Florian Coldea, iar problemele fostului șef ANI, Horia Georgescu, prin șicanele acestuia cu ocazia candidaturii lui Klaus Iohannis. 

”Este a doua emisiune în care Alina Bica spune că a vrut să-și prezinte demisia unui înalt demnitar. Vreau să închidem subiectul: la mine a venit, și mi-a spus, ”Dle.președinte, doresc să-mi prezint demisia”, explicîndu-mi de ce. Nu am să intru în detalii extraordinar de mari, dar mi s-a părut că se prefigura statul mafiot, adică, un serviciu de informații, printr-un prim-adjunct, respectiv un procuror-șef al unei structuri a Parchetului General, își aleseseră drept țintă șefa unei structuri anti-mafia pentru simplul motiv că nu executa ordinele primite de la prim-adjunctul SRI, de la generalul Coldea. Și i-am spus ”fată dragă, du-te și vezi-ți de treabă, în statul acesta nu se poate întîmpla așa ceva pentru că nu suntem un stat mafiot în care niște indivizi cu putere extraordinară să poată aresta pentru că vor ei, pentru că îi deranjează sau pentru că nu le execută ordinele un procuror șef al DIICOT. Statul român nu e un stat de tip mafiot, ca tu să fii arestată pentru simplul motiv că nu te înghite șefa DNA, ca instrument al lui Coldea.  
 
Cînd am avut situația că trei oameni de ai mei (Coldea, Kovesi, Livia Stanciu n.n.), pe care i-am numit-o eu, au arestat alți trei din echipa mea (Bica, Udrea, Horia Georgescu n.n.), nu am spus că eu am promovat-o pe dna.Bica sau pe Georgescu de la ANI. Georgescu, spre exemplu, spre deosebire de dna.Bica, care nu a acceptat să fie sluga SRI, și-a găsit capătul pentru că a cerut cu insistență să fie anchetat dosarul de incompatibilitate al președintelui Iohannis, drept pentru care, tot cei doi (Kovesi & Coldea n.n.) i-au făcut înscenarea cu ANRP, că nu știu ce restituiri a făcut… Eu astăzi am tras un semnal, dar dacă instanțele nu mă cheamă ca martor pentru a restabili adevărul privind motivul pentru care Bica a fost arestată, va fi un moment cînd voi începe să vorbesc public. Statul ăsta, prin instituțiile lui, nu se poate transforma într-un stat mafiot care arestează pe cine nu îi convine….” a declarat fostul presedinte, citat preluat de pe site-ul inpolitics.ro.

Bogdan Tiberiu Iacob, jurnalistul care analizează episodul pe site-ul menționat are o concluzie interesantă : "dacă asemenea lucruri se întîmplau, în disprețul statului de drept, pe vremea lui Traian Băsescu, cel care i-a adus în funcții pe ”deviaționiștii” Coldea, Kovesi, Stanciu etc, oare ce se întîmplă azi, în vremea lui Iohannis, cel care, în mod invers, a fost adus în funcție de respectivii? "