ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În 2013, în timp ce era președinte, Traian Băsescu a declarat că este în favoarea căsătoriilor între homosexuali având în vedere că fiecare om are libertatea să facă ce vrea cu viața lui.
 
Însă, marți, într-o emisiune, președinte PMP a susținut că România nu are dreptul să abandoneze actuala definire a familiei, ca uniunea dintre un bărbat și o femeie, inclusiv prin modificarea articolului din Constituție.

„România nu are dreptul să abandoneze ideea că familia este formată dintr-o femeie și un bărbat. Ceea ce nu înseamnă intoleranță față de minorități sexuale", a spus Traian Băsescu.

Fostul președinte a readus în discuție și referendumul din 2009 în care s-a votat pentru limitarea numărului de parlamentari la 300, afirmând că ar trebui introdus în lege acest lucru odată cu modificarea articolului privind familia.

„Este bine să modificăm Constituția, dar nu numai pentru asta, pentru că această problemă la noi este rezolvată prin legi. Este bine să o modificăm, să punem și Parlamentul de 300 de parlamentari, în același timp când scriem că familia este formată din familie și bărbat" a cerut Traian Băsescu.

În 2013, în schimb, Traian Băsescu nu era de aceeași părere, într-un interviu declarându-se în favorea permiterii căsătoriilor homosexuale.

„Eu sunt de acord cu libertatea fiecărui om să facă ce vrea cu viața lui, inclusiv această libertate. Ce facem fiecare între pereții casei noastre este problema noastră. A intra pe această zonă, a o reglementa prin Constituție e o greșeală. Nu se știe ce evoluții vor urma. Dacă vor să se căsătorească bărbat cu bărbat, femeie cu femeie, e problema lor", spunea, atunci, președintele.

Comisia juridică a adoptat, marți, cu unanimitate de voturi, un raport de admitere a inițiativei cetățenești privind modificarea Constituției, în sensul protejării familiei ca uniune dintre un bărbat și o femeie, modificarea legii fundamentale urmând a se face printr-un referendum național.