ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Omul nou al mișcărilor progresiste își întemeiază lupta pe negarea trecutului și pe ura față de vârstnici - este ideea transmisă luni de Mihail Neamțu (PNL) pe pagina sa de socializare, unde a postat un citat dintr-o cugetare a jurnalistului și politicianului liberal Traian Ungureanu.

„Cartea pe care mizează valul progresist al zilelor noastre e ura față de bărbații în vîrstă. Iar dacă vorbim numai de varianta româno-urbană: ura față de toți bătrînii care nu se numesc Mihai Șora. În spatele acestei lașități dezinvolte stau mintea ajustată la dimensiuni twitter și pînda în așteptarea libertății îngăduite de dispariția babacilor...

Pedestrimea urbană, bine antrenată de eurobenficiarii din spate, deține hegemonia culturală. Avem o oligarhie ideologică. Sprijinitorii ei din lumea artistică, scriitoricească și media se consideră moral și automat superiori celorlalți, oricine și oricîți ar fi ei.

Micii noștri răsculați progresiști se zbat pentru a elimina ultima piedică în calea utopiei. Și aici greșesc. Pentru că vor, de fapt, control, exaltare și idee fixă, nu capacitatea de a crea un viitor național. Prin asta, promisiunea lor e previzibilă: noua clasă de fier.

Evident, acestor oameni le scapă paradoxul trist al progresismului: cine se crede superior trecutului, se declară inferior viitorului și rămîne cu dorința feroce de a controla prezentul. Sîntem în fața unui pesimism mascat de demagogie și hrănit de narcisim. (Traian Ungureanu)”, a postat luni pe Facebook scriitorul, oratorul și politicianul Mihail Neamțu (PNL).