Omul nou al mișcărilor progresiste își întemeiază lupta pe negarea trecutului și pe ura față de vârstnici - este ideea transmisă luni de Mihail Neamțu (PNL) pe pagina sa de socializare, unde a postat un citat dintr-o cugetare a jurnalistului și politicianului liberal Traian Ungureanu.

„Cartea pe care mizează valul progresist al zilelor noastre e ura față de bărbații în vîrstă. Iar dacă vorbim numai de varianta româno-urbană: ura față de toți bătrînii care nu se numesc Mihai Șora. În spatele acestei lașități dezinvolte stau mintea ajustată la dimensiuni twitter și pînda în așteptarea libertății îngăduite de dispariția babacilor...

Pedestrimea urbană, bine antrenată de eurobenficiarii din spate, deține hegemonia culturală. Avem o oligarhie ideologică. Sprijinitorii ei din lumea artistică, scriitoricească și media se consideră moral și automat superiori celorlalți, oricine și oricîți ar fi ei.

Micii noștri răsculați progresiști se zbat pentru a elimina ultima piedică în calea utopiei. Și aici greșesc. Pentru că vor, de fapt, control, exaltare și idee fixă, nu capacitatea de a crea un viitor național. Prin asta, promisiunea lor e previzibilă: noua clasă de fier.

Evident, acestor oameni le scapă paradoxul trist al progresismului: cine se crede superior trecutului, se declară inferior viitorului și rămîne cu dorința feroce de a controla prezentul. Sîntem în fața unui pesimism mascat de demagogie și hrănit de narcisim. (Traian Ungureanu)”, a postat luni pe Facebook scriitorul, oratorul și politicianul Mihail Neamțu (PNL).  

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews