ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Traian Ungureanu, jurnalist, scriitor și fost europarlamentar în două mandate, a făcut o radiografie crudă stării actuale a Uniunii Europene, într-un interviu cuprinzător acordat Gazetei Sporturilor.

TRU, așa cum mai este cunoscut, spune că „Europa e mult anterioară și va fi mult posterioară UE” și că nu există eurosceptici reali, în afară de cei din „aparatul UE, o organizație trecătoare care încearcă să șteargă valorile din care s-a născut Europa și să reducă o civilizație la regulamentele unui sat unic”.

Fostul europarlamentar afirmă că mandatele de la Bruxelles i-au produs o dezamăgire profundă: „Pentru crema profesională UE nu există Est, există opinie separată și națiuni. Proiectul acestor oameni rătăciți în fanatism liberal e un Imperiu administrativ franco-german cu periferii estice și sudice sortite agriculturii și migrației - cum i se mai spune șomajului prin acele locuri”.

Ungureanu definește corectitudinea politică drept „un cult în jurul unei secte care colecționează bigoți.Și încă o dovadă că ideile fac lumea pe care o distruge ignoranța. A fi PC astăzi e totuna cu a fi comunist în 1947, iacobin în 1791 și dement mereu”.

În ceea ce privește democrația, autorul cărții „Proștii Europei” constată că „Lumea e ferită cu grijă de știrea că Parlamentul European nu are puterea de a face legi așa cum fac Parlamentele propriu-zise.Parlamentul European poate aproba decizii ale Comisiei Europene și poate face propuneri pe care Comisia le ia în seamă dacă vrea. Am înțeles asta, după ce am redactat o inițiativă legislativă care a fost aprobată prin vot, discutată trei săptămîni cu un funcționar al Comisiei Europene și cazată la arhivă, alături de miile ei de surori redactate de alți parlamentari. Nu îi credeți pe euro-parlamentarii care anunță că au făcut și au dres și că au adus atîtea milioane de euro României. Mint. Cu acte, dar mint”.

El a mai declarat că migrația este „un transfer de populație încurajat de lideri UE în căutare de electorat și înlocuitori ai populațiilor locale fidele tradițiilor clasice ale Europei: familie, națiune, morală religioasă. Refugiații autentici au fost înlocuiți cu dreptul turmatic la o viață mai bună pe care îl datorăm oricui”.

„Nu e mare lucru de capul meu, dar știu unde m-am născut. Sunt, adică, est-european. După cugetările recente ale unei școli de umor german și onestitate franceză asta înseamnă că m-am născut spre a fi reeducat.

E greu să cânți Oda bucuriei când în sală o parte din public își face bagajele, alta se pune pe kebaburi, iar alta răcnește că a fost păcălită cu miliarde de euro la intrare” - Traian Ungureanu, „Proștii Europei”.